Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin shortposities nemen toe – dit betekent dit voor de BTC-prijs.

Bitcoin-producten die short beleggen, zagen afgelopen week een stroom van bijna $ 10 miljoen, volgens de meest recente Digital Asset Fund Flows Weekly Report van CoinShares. Dat bracht de maandtotdatastromen op $ 14 miljoen. Tegelijkertijd zagen lange Bitcoin-investeringsproducten over dezelfde periode een uitstroom van bijna $ 12 miljoen, waardoor de maandtotdatastroom $ 16,8 miljoen bedroeg.

Ethereum, Litecoin, Solana, Polygon, multi-asset en andere cryptocurrencies zagen hun gerelateerde investeringsproducten netto-stromen van dichtbij nul, wat aantoont hoe recente pessimisme voornamelijk is geconcentreerd op Bitcoin. Wat betreft stromen per regio, zag de VS uitstroom van bijna $ 14 miljoen.

“We geloven dat deze reactie de nervositeit weerspiegelt bij Amerikaanse beleggers die is veroorzaakt door de recente sterkere dan verwachte macro-data-releases, maar het benadrukt ook zijn gevoeligheid voor de reguleringscrackdown in de VS”.

Een reeks veel sterkere dan verwachte data-releases uit de VS deze maand, waaronder de banen en ISM-rapporten van januari, evenals de januari-CPI en Core PCE-inflatie-rapporten, heeft markten gewed dat de Fed dit jaar aanzienlijk meer aanscherpt dan deze tijd vorige maand. Volgens geldmarktgegevens die door de CME worden gepresenteerd, is het nieuwe basisscenario van de markt dat de rentetarieven eind H1 dit jaar bijna 5,5% bereiken. Een maand geleden hadden markten verwacht dat de tarieven in het 5,0%-gebied zouden pieken.

Retailbeleggers panikeren nog niet, geldingsrentes impliceren

Grotere schaalbeleggers, die crypto-investeringsproducten meer gebruiken dan retailbeleggers, zijn duidelijk pessimistischer geworden, vooral in de VS vanwege de groeiende macro-headwinds. Maar de voortdurende weerstand van Bitcoin is indrukwekkend, met de grootste cryptocurrency ter wereld die voor het laatst in de lage $ 23.000 handel, nog steeds meer dan 40% voor het jaar en nog steeds iets in het groen in de maand.

Dat kan deels worden verklaard door het feit dat retailbeleggers blijkbaar niet bearmish worden, zoals blijkt uit Bitcoin-geldingsrentegegevens die worden gepresenteerd door de cryptoderivaten-analysewebsite coinglass.com. Volgens coinglass.com blijven de Bitcoin-geldingsrentes grotendeels positief, wat suggereert dat traders die willen long gaan in Bitcoin futures een premie betalen ten opzichte van degenen die willen short gaan.

Op dezelfde manier sturen de Bitcoin-optiesmarkten ook een signaal dat de bredere pessimisme ten aanzien van de grootste cryptocurrency ter wereld deze maand geen opmerkelijke stijging heeft gekend. De 25% Delta Skew van Bitcoin-opties die binnen 7, 30, 60, 90 en 180 dagen verlopen, bleven vrijdag allemaal iets boven nul, wat aangeeft dat optiebeleggers een net neutrale kijk hebben op de markt.

De 25% delta-optiescheefheid is een populair gemonitord proxy-signaal voor de mate waarin handelsdesks te veel of te weinig vragen voor opwaartse of neerwaartse bescherming via de puts en calls die ze aan beleggers verkopen. Put-opties geven een belegger het recht, maar niet de verplichting om een ​​actief tegen een vooraf bepaalde prijs te verkopen, terwijl een call-optie een belegger het recht geeft, maar niet de verplichting om een ​​actief tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen.

Een 25% delta-optiescheefheid boven 0 suggereert dat handelsdesks meer vragen voor gelijke call-opties in vergelijking met puts. Dit suggereert dat er grotere vraag is naar calls in vergelijking met puts, wat kan worden geïnterpreteerd als een bullish signaal omdat beleggers meer geïnteresseerd zijn om bescherming tegen (of te wedden op) een stijging van de prijzen.

Wat is het volgende voor de BTC-prijs?

De stijging van de investeringen in korte Bitcoin-investeringsproducten, zoals blijkt uit CoinShares, terwijl deze blijkbaar geen invloed heeft op het bredere marktsentiment, kan voorraden leveren voor verdere squeeze op shorts in de komende weken en maanden. De weerstand van Bitcoin tegen recente macro-headwinds is indrukwekkend en kan te wijten zijn aan het feit dat, volgens meerdere on-chain- en technische indicatoren, de cryptocurrency eind 2022 te sterk was verkocht.

De snap back van Bitcoin in 2023 kan meer dan iets anders gewoon een terugkeer zijn naar de niveaus waar het waarschijnlijk al die tijd had moeten handelen (d.w.z. in de $ 20Ks, niet in de midden-10Ks). Wat betreft het kortetermijnperspectief van de cryptocurrency, dingen zien er nog steeds relatief optimistisch uit in het licht van de beslissende doorbraak van januari boven de 200-daagse voortschrijdende gemiddelde en “gouden kruis”, met Bitcoin die nog steeds lijkt te stijgen binnen de grenzen van een stijgende trendkanaal.

Zolang de aankomende VS-data-releases in het begin van maart, zoals de ISM-rapporten deze week en de officiële banencijfers volgende week, geen nieuwe hawkish schokken opleveren, kan BTC mogelijk blijven malen met optimisme dat de bear market van 2022 voorbij is. Een doorbraak boven $ 25.000 kan de deur openen voor een push hoger naar $ 28.000.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 27,697.00 0.83%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,645.44 0.03%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.03%
  • bnbBNB (BNB) $ 213.03 0.3%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.530142 1.49%
  • usd-coinUSDC (USDC) $ 1.00 0.02%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,644.60 0.17%
  • solanaSolana (SOL) $ 23.21 0.39%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.258060 0.41%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.061218 0.37%