Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin prijs daalt door hete Amerikaanse inflatiedata, maar BTC stieren kunnen troost vinden in deze bullish signalen van de optiemarkt.

Het laatste handelen van Bitcoin op vrijdag leverde een daling van meer dan 3 procent op in de lage $23.000, met BTC/USD dat onder zijn 21DMA viel voor het eerst in bijna twee weken na het krijgen van een hete Core PCE inflatierapport dat de kans verhoogt dat de Amerikaanse Federal Reserve rentetarieven op lange termijn verhoogt. Volgens het laatste rapport stegen de maand-op-maand en jaar-op-jaar prijsdrukken onverwacht in januari, tot respectievelijk 0,6 procent en 4,7 procent. Hierdoor prijzen de markten voor geldmarkten nu een kans van 40 procent in dat de Fed rentetarieven met tenminste 25 basispunten verhoogt bij hun volgende vier vergaderingen. Voor vrijdag stond de kans dat er nog eens 100 basispunten aan rentetarieven zou worden verhoogd op ongeveer nul.

Als gevolg hiervan stijgt de Amerikaanse dollar, stijgen de rentetarieven en krijgt de aandelenmarkt onder druk, een bearish combinatie voor de risk-sensitive crypto asset class. Handelaren in Bitcoin zullen de komende grote Amerikaanse datareleases en de toon van de commentaren van de Fed-functionarissen blijven volgen om de toekomst van de Amerikaanse monetaire beleidsvorming te evalueren.

Maar het lijkt erop dat de schrik voor een renteverhoging van de Fed een dichtbije termijn-headwind voor crypto zal blijven. De angst voor een renteverhoging heeft waarschijnlijk de recente pullback van Bitcoin van eerder maandhoge in de lage $23.000 veroorzaakt. Maar terwijl het gevaar van een dip naar de 50DMA in de $22.000-regio dreigt, en mogelijk zelfs een hertest van de recente lage in de $21.400-regio, kan Bitcoin-bulls troost zoeken in een aantal recente ontwikkelingen op de optiemarkt die suggereren dat de 2023-bullmarket waarschijnlijk intact blijft.

Bullish Optie-markt Signalen

De aggregatie van Open Interest Bitcoin Options (d.w.z. de aggregaat waarde van bestaande optiecontracten) is onlangs gestegen naar het hoogste niveau in bijna 10 maanden, naar $7,83 miljard op woensdag. Opties zijn een complexer investeringshulpmiddel, meestal gebruikt door een meer “geavanceerde” investeringsbasis voor hedging en het maken van prijsrichtingsinvesteringen.

Veel zien hierdoor een stijging in de Open Interest van Bitcoin Options als een teken dat instellingen weer betrokken raken bij de markt. Instellingen-adoptie is een belangrijk verhaal geweest in voorgaande Bitcoin-bulls-markten en dit verhaal kan zeker terugkomen als de Open Interest verder vordert naar de 2021-recordhoogten boven de $14 miljard.

Verder is Deribit’s Bitcoin Volatility-index (DVOL) nog steeds dicht bij de all-time lows. Het was vrijdag voor het laatst op 53, gedaald van de eerdere weekhoogte van 60. Dat is niet al te ver van de recordlage die het eerder dit jaar printte bij 43. De DVOL neemt meestal toe bij perioden van bearishness in de cryptocurrency-markt. Zijn aanhoudende stabiliteit is daarom een geruststellend signaal.

Intussen bleef de 25% Delta Skew van Bitcoin-opties die aflopen in 7, 30, 60, 90 en 180 dagen allemaal licht boven nul op vrijdag, wat suggereert dat de markt nog steeds een licht positieve bias heeft. Bijvoorbeeld, de 180-dagen 25% Delta Skew, laatste op 2,74, is maar net onder de recente hoogten (de 3,28 geprint in januari) en is daarom niet ver van zijn hoogste niveau in meer dan een jaar.

De 25% delta opties skew is een populair gemonitord proxy voor het mate waarin handelsdesks meer of minder betalen voor upside of downside protection via de puts en calls die ze aan beleggers verkopen. Put-opties geven een belegger het recht, maar niet de verplichting om een activum te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs, terwijl een call-optie een belegger het recht geeft, maar niet de verplichting om een activum te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs.

Een 25% delta opties skew boven 0 suggereert dat desks meer vragen voor gelijksoortige call-opties in vergelijking met puts. Dit suggereert dat er een hogere vraag is naar calls in vergelijking met puts, wat geïnterpreteerd kan worden als een bullish signaal aangezien beleggers meer enthousiast zijn om bescherming tegen (of te wedden op) een stijging van de prijzen te verkrijgen.

Tot slot bleef de verhouding van Open Interest Put (bets op een prijsdaling) vs Call (bets op een prijsstijging) op Deribit dicht bij zijn recordlaag op vrijdag op 0,45. Een recordlaag was aan het einde van januari onder 0,40.

Verder, zoals besproken in recente artikelen, staat een steeds langer wordende lijst aan on-chain en technische indicatoren die suggereren dat de bearmarket voorbij is. Dus hoewel Bitcoin de tempo van de januari rallie misschien niet kan volhouden, zijn er nog steeds veel redenen om te denken dat een terugkeer naar de dieptepunten van 2022 waarschijnlijk niet zal gebeuren.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 27,759.00 1.52%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,648.81 0.54%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.17%
  • bnbBNB (BNB) $ 213.27 0.47%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.529242 0.12%
  • usd-coinUSDC (USDC) $ 1.00 0.07%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,646.66 0.62%
  • solanaSolana (SOL) $ 23.47 0.9%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.259118 1.33%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.061492 1.22%