Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

XRP prijsvoorspelling terwijl Ripple CEO zich voorbereidt op conclusie van SEC-rechtszaak ‘dit jaar’ – Kan XRP $10 bereiken?

Het XRP-prijs is de afgelopen 24 uur met 3% gedaald, naar 0,367287 dollar, terwijl de markt zich zorgen maakt over de financiële gezondheid van Silvergate Bank. Zijn huidige niveau betekent dat het de afgelopen week met meer dan 5% is gedaald en in de afgelopen 30 dagen bijna 10%, hoewel het sinds het begin van het jaar met 8% is gestegen.

Ondanks de slechte nieuwsberichten van Silvergate, hebben XRP-houders redenen om op de lange termijn optimistisch te zijn. Dit heeft betrekking op het lopende rechtsgevecht tussen Ripple en de SEC, waar Ripple-CEO Brad Garlinghouse donderdag zei dat hij verwacht dat het dit jaar zal eindigen, wat mogelijk zeer positieve nieuws voor XRP zou betekenen.

XRP-prijsvoorspelling als Ripple-CEO zich voorbereidt op afronding van SEC-zaak ‘dit jaar’ – kan XRP $10 bereiken?

Als er één zilveren rand aan de problemen op de markt vandaag is, is het dat XRP’s indicatoren nu in een positie zijn waarin de munt binnenkort zou moeten herstellen. Zijn 30-daags gemiddelde (rood) is onder zijn 200-daags (blauw) gedaald, waardoor het dichter bij een bodem komt die meestal een rally aangeeft.

Net als XRP’s relatieve sterkte-index (paars) is gedaald tot net onder 40 – als hij 30 of lager bereikt, is hij in oververkochte gebieden beland, wat impliceert dat het rendabel is om het tegen een korting te kopen.

De belangrijkste steunniveau hier is 0,36 dollar, wat XRP vanochtend stevig vasthield. Het kan het bodem van verdere daling vandaag vormen, wat kopers een goed instapniveau biedt.

Het is hoogst betwistbaar dat 0,36 dollar een enorme korting is voor XRP, dat in een positie verkeert om voordeel te halen uit enkele zeer belangrijke nieuwsberichten dit jaar. Zoals hierboven vermeld, heeft Ripple-CEO Brad Garlinghouse opnieuw herhaald dat hij verwacht dat zijn bedrijf met de SEC het einde van dit jaar zal eindigen, met de CEO die ook zei dat het resultaat van de zaak “pivotaal zal zijn voor de hele industrie”.

Als er een positief resultaat komt voor Ripple, waarbij het in staat is om zijn bedrijf voort te zetten, is er weinig twijfel dat XRP sterk zal stijgen. Zijn all-time high staat op 3,40 dollar en werd in januari 2018 ingesteld, wat betekent dat het tijdens de bullmarkt van 2020-2021 een nieuw record hoog heeft gemist.

Het feit dat het in 2021 een nieuwe ATH heeft gemist, is belangrijk, omdat het suggereert dat het een nieuw record kan bereiken nadat de Ripple-SEC is afgerond. Natuurlijk moet het eerst een gunstig samenvattend vonnis krijgen, maar de mening binnen de industrie is dat het een goede kans heeft om dit te doen. Bijvoorbeeld, het afgelopen jaar heeft de vaststelling van Ripples recht om een ​​redelijke kennisgeving te verdedigen bijgewoond. Op dezelfde manier verleende rechter Analisa Torres Ripple toegang tot belangrijke documenten en e-mails die verband houden met een speech die de toenmalige SEC-voorzitter William Hinman in 2018 heeft gegeven, een speech die belangrijk is voor XRP aangezien Hinman verklaarde dat zowel Bitcoin als Ethereum geen effecten zijn.

Er is ook een algemeen argument dat de SEC-zaak niet bijzonder sterk is, met sommigen die beweren dat de toezichthouder niet heeft kunnen aantonen hoe Ripple een ‘gemeenschappelijk bedrijf’ heeft ontwikkeld dat de waarde van XRP zou verhogen (zoals uiteengezet in de Howey-test). Als de SEC moet aantonen dat Ripple ongeregistreerde effecten heeft verkocht, moet het een duidelijke expositie geven van wat precies deze gemeenschappelijke onderneming is, maar voor sommigen heeft het dit niet helemaal gedaan.

In het geval van een positief resultaat, zal Ripple vrij zijn om zijn bedrijf voort te zetten. En wat interessant is, is dat het, ondanks het feit dat de zaak een schaduw werpt over dit bedrijf, erin is geslaagd de afgelopen maanden te groeien.

Bijvoorbeeld, eind januari publiceerde Ripple zijn XRP Markets Report Q4 2022. Dit bleek dat het in dat kwartaal alleen al 226,31 miljoen dollar aan netto XRP-verkopen had verwerkt, met zijn on-demand liquiditeitsproduct nu beschikbaar in meer dan 40 landen, na lanceringen in Frankrijk, Zweden en Afrika.

Het staat buiten kijf dat Ripple, met een schone lei, vrij zal zijn om nog agressiever uit te breiden. Op zijn beurt zal dit de vraag naar XRP verhogen, wat later dit jaar tot substantiële prijsstijgingen kan leiden, vooral als de markt als geheel blijft herstellen.

XRP Alternatieven

Hoewel XRP aanzienlijk ondergewaardeerd is, is een rally niet waarschijnlijk tot het einde van de Ripple-SEC, wat waarschijnlijk niet eerder zal zijn dan het einde van het jaar. Er zijn echter andere projecten met hoog potentieel op de markt, dus we hebben de top 15 cryptovaluta voor 2023 beoordeeld, zoals geanalyseerd door het CryptoNews Industry Talk-team.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 27,744.00 1.45%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,647.96 0.52%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0%
  • bnbBNB (BNB) $ 213.17 0.65%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.528610 0.94%
  • usd-coinUSDC (USDC) $ 1.00 0%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,646.25 0.58%
  • solanaSolana (SOL) $ 23.41 1.61%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.258350 0.84%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.061391 0.85%