Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

MicroStrategy beweert minimale exposure te hebben nu Crypto.com, Coinbase en Gemini Transacties Pauzeren met Silvergate Bank – Wat is er aan de hand?

MicroStrategy heeft ontkend enig belangrijk contact te hebben met Silvergate nadat crypto-bedrijven die zaken deden met de crypto-bank naar de uitgangen haastten vanwege zorgen over de financiële situatie. In een recente tweet bevestigde de business intelligence-firma MicroStrategy dat hun Bitcoin-holding, waard $2,9 miljard en bestaande uit meer dan 130.000 Bitcoin, niet in bewaring wordt gehouden door Silvergate en dat ze geen andere financiële banden hebben met de in moeilijkheden verkerende crypto-bank.

De door Michael Saylor opgerichte firma meldde dat ze een lening hebben van Silvergate, waarbij ze toevoegden dat ze de lening niet hoeven terug te betalen tot het eerste kwartaal van 2025 en dat een faillissement of insolventie niet zou leiden tot een “versnelde” terugbetaling.

Deze nieuws komt nadat Silvergate eerder deze week aankondigde dat ze hun jaarlijkse 10-K-financiële rapport aan de SEC niet op tijd konden indienen en dat ze evalueren of ze in staat zijn om in business te blijven – de aandelen van de bank vielen donderdag meer dan 55% na de aankondiging.

Silvergate is een traditionele, federaal verzekerde geldverstrekker die zichzelf heeft gepositioneerd als een poort naar de crypto-sector. Ze bieden een 24/7-betalingsplatform genaamd Silvergate Exchange Network, dat sinds 2017 meer dan $1 biljoen aan transacties heeft verwerkt.

Silvergate was een van de geldverstrekkers die het hardst werd getroffen door de val van FTX in november vorig jaar. Zoals gerapporteerd, leden Silvergate een bankrun na de val van FTX en moesten ze $5,2 miljard aan schuldverzekeringspapieren verkopen die ze op hun balans hadden, tegen een significant verlies om ongeveer $8,1 miljard aan gebruikersopnames te dekken. Hierdoor hadden ze een verlies van $718 miljoen, wat volgens geruchten meer is dan de totale winst van de bank sinds 2013. Bovendien, had Silvergate aan het eind van 2022 slechts $3,8 miljard aan stortingen, vergeleken met $11,9 miljard in 2021.

Naast Microstrategy heeft ook Paolo Ardoino, de chief technology officer van Tether, recentelijk aangegeven in een tweet dat Tether niet blootstaat aan Silvergate. Meerdere andere crypto-bedrijven, waaronder Coinbase, Paxos, Galaxy Digital en Kraken, hebben hun relaties met de bank beëindigd na het nieuws over de indiening donderdag.

Kunnen problemen bij Silvergate zich uitbreiden naar TradFi?

Het is de moeite waard om te vermelden dat problemen bij Silvergate zich kunnen uitbreiden naar het mainstream bankwezen. Dit komt omdat de bank ten minste $3,6 miljard aan leningen heeft ontvangen van de Federal Home Loan Banks, een systeem dat oorspronkelijk is ontworpen om de woningfinanciering en community-investment te ondersteunen. Sommige marktdeelnemers hebben gewaarschuwd dat het verstrekken van leningen aan crypto-exposed banken kan leiden tot dat de crypto-contagie ook naar traditionele financiële bedrijven overslaat. “Daarom waarschuw ik al langer voor de gevaren van het toestaan ​​van crypto om verweven te raken met het bankwezen,” zei senator Elizabeth Warren afgelopen maand.

In het begin van februari bleek dat het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoek doet naar de relatie tussen Silvergate en de inmiddels failliete cryptovalutawissel FTX en haar handelsarm Alameda Research, waaronder het onderzoeken van de bank die rekeningen verzorgt voor de bedrijven van Sam Bankman-Fried.

Silvergate-aandelen zijn YTD meer dan 67% gedaald.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 27,744.00 1.45%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,647.96 0.52%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0%
  • bnbBNB (BNB) $ 213.17 0.65%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.528610 0.94%
  • usd-coinUSDC (USDC) $ 1.00 0%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,646.25 0.58%
  • solanaSolana (SOL) $ 23.41 1.61%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.258350 0.84%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.061391 0.85%