Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Linkin Park’s Mike Shinoda veilt eerste NFT

In het kortLinkin Park’s co-frontman Mike Shinoda (RIP Chester Bennington) veilt zijn eerste NFT.
Shinoda is gegrepen door het concept van blockchain-kunst en hoopt nog veel meer NFT’s te produceren.
Geleidelijk aan migreren meer beeldende kunstenaars naar NFT’s als hun voorkeursmethode van distributie.
Linkin Park rapper en songwriter Mike Shinoda nam Twitter om zijn eerste kunstwerk aan te kondigen. NFT kunst aan te kondigen. Het werk, genaamd One Hundredth Stream, is gisteren op NFT veilingsite Zora geplaatst. Het hoogste bod op dit moment is 18.000 Dai. Aangezien de waarde van DAI is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, is dat 18.000 dollar in de niet-digitale wereld.
De eerste van velen
In een vervolg-tweet kondigde Shinoda aan dat er ‘meer op komst was’, voordat hij de verdiensten van NFT’s-Ethereum-gebaseerde digitale kunst als een nieuwe distributiemethode voor werkende kunstenaars toelichtte. Shinoda noemde de “Creators who have been commodified by platforms forever,” en prees NFT’s als een gebied waar “de waarde van je werk/kunst/idee wordt bepaald door de markt.”

Veel later op de dag ging Shinoda’s lofzang op blockchain kunst op Twitter verder: “Dit zou heel interessant moeten zijn voor mensen die onconventionele kunst maken, of mensen die te horen hebben gekregen dat hun kunst helemaal geen kunst is. Misschien is het dat wel. De gemeenschap zal beslissen”, twitterde hij.
Als je geïnteresseerd bent in het bezit van ‘One Hundredth Stream, geeft Shinoda je tot 4PM PST morgen voordat hij het winnende bod kiest. De opbrengst gaat naar een ArtCentre studiebeurs die hij financiert.
Een nieuwe kunstbeweging?
Shinoda is lang niet de eerste gevestigde creatief die zich stort op het produceren van NFT’s. Rick and Morty-bedenker Justin Roiland verkocht zijn debuut NFT-collectie voor 1.300 ETH, of ongeveer 1,65 miljoen dollar.
De legendarische rapper MF Doom, wiens dood op Halloween 2020 werd aangekondigd op nieuwjaarsdag dit jaar, dropte een collectie wearables zodat zijn fans kunnen genieten van het bezitten van een van de elf verschillende stijlen van maskers in augmented reality. De veilingen werden afgesloten op de dag dat hij stierf, waardoor deze maskers zijn laatste aangekondigde creatieve onderneming zijn.
Shinoda is dus in goed gezelschap! Nu de pool van NFT-artiesten elke dag groter wordt, zullen de IRL-veilinghuizen wellicht binnenkort beven.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,158.57 1.49%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.20 1.12%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.56 0.79%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999551 0.09%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.403775 0.24%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104574 2.19%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.318424 1.13%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.927221 6.98%