Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Zuid-Korea: Hoe leiden “crypto-moeders” de “tweede boom?

Dankzij de recente bull rally, richten veel meer mensen zich op de cryptocurrency markt over de hele wereld. Dit is ook het geval in Azië, met landen zoals Japan en India die de laatste tijd een sterke toename in adoptie registreren. In Zuid-Korea is de adoptietrend voor cryptocurrencies echter scherper dan waar ook ter wereld, met in het land naar verluidt de “tweede boom” van cryptocurrencies.
Zuid-Korea zag alleen al in de maanden januari en februari transacties ter waarde van 445 biljoen won plaatsvinden, waarmee de totale cijfers van vorig jaar al zijn overtroffen. Vreemd genoeg werd de genoemde stijging van de transacties en het volume ondersteund door een ongewone demografie – “Crypto Moms”
Volgens een rapport van Mail Kyungjae, waarin gegevens van onderzoeksbureau Wiseapp worden geciteerd, hebben Aziatische vrouwen in de leeftijdsgroep van 40 tot 49 jaar de afgelopen weken voortdurend Bitcoin gekocht. Voor velen waren de afgelopen weken een handelskans, waarbij de recente daling en stabilisatie van de Bitcoin-prijs en -marktkap het vertrouwen van gebruikers die het digitale activum willen kopen, heeft versterkt.
Uit gegevens bleek ook dat meer dan 30% van de Bithumb- en Upbit-gebruikers tot de eerder genoemde leeftijdsgroep behoort, terwijl 21% van hun gebruikers ouder is dan 50 jaar. In tegenstelling tot de rest van de wereld, waar de jongere demografie actiever is op het gebied van cryptocurrencies, zien veel meer oudere leeftijdsgroepen in Zuid-Korea de waarde in van het investeren in de digitale activa. Een dergelijke trend was niet zichtbaar tijdens eerdere bull-cycli, waarbij het rapport het een “superboom” noemt.
Volgens sommigen is de reden achter de veranderende demografie,
“De reden waarom de leeftijdsgroep die de transactie van virtuele activa leidt, is veranderd, zijn de pijnlijke ervaringen van de 20e en 30e generaties die destijds een ‘grote crash’ ondergingen. De 20e en 30e generaties, die in 2017-2018 begonnen te investeren in cryptocurrency, leden enorme verliezen als gevolg van sterke overheidsregulering, zoals het transactiesysteem voor virtuele activa met echte namen.”
Een deel van deze mainstream-trend is voortgekomen uit de nationale belangstelling voor de aandelenmarkt. De stijgende interesse in financiële geletterdheid over de generaties heen heeft een zeer geavanceerd beeld geschetst voor crypto-gebruikers in het land. Terwijl crypto-moeders Bitcoins kopen, neigen millennials, of zoals ze zichzelf “beleggerssoorten”[jureenyi] noemen,naar de traditionele aandelenmarkt.
De gouverneur van de Bank of Korea, Lee Ju-Yeol, heeft weliswaar gezegd dat cryptocurrency geen “intrinsieke waarde” heeft en dat “het moeilijk te begrijpen is waarom de prijs van bitcoin zo duur is”, maar gebruikers hebben zich niet laten ontmoedigen en kiezen steeds vaker voor het digitale activum.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,190.74 1.8%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,288.83 1.52%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.09 0.5%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.26%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.06%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.404691 0.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104973 1.79%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.319379 1.44%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.932725 7.43%