Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Zit het beleid van centrale banken achter de laatste rally van Bitcoin?

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden wil haar steunplan voor het coronavirus versneld uitvoeren met een derde ronde van stimuleringscheques ter waarde van $1.400 voor elke Amerikaanse burger. Als het voorgestelde plan wordt uitgevoerd, zal het een rekening van 1,9 biljoen dollar zijn, bovenop de vorige stimuleringsplannen die al in uitvoering zijn. Hoewel deze hulpcheques in lijn zijn met de noodzaak om de kwakkelende economie nieuw leven in te blazen, suggereren sommige rapporten dat ze slechts het uiteindelijke uiteenspatten van de Bitcoin-zeepbel vertragen.
Helpt het QE-beleid van centrale banken BTC?
Volgens de Financial Times houdt een reeks stimuleringsmaatregelen van centrale banken momenteel de rally van Bitcoin in stand en voedt het de groei.
Michael Bollinger, Chief Funding Officer bij UBS Wealth Administration, is van mening dat de huidige “BTC-bubbel” langer dan verwacht opgeblazen kan worden zonder een buste te ondergaan, gezien de geschiedenis van bubbels.
Uit het bovenstaande perspectief kan worden afgeleid dat met een dergelijke zienswijze momenteel krediet wordt onttrokken aan Bitcoin. Wat ook merkwaardig en interessant is, is dat het digitale activum door sommigen nog steeds een “zeepbel” wordt genoemd. In plaats van de intrinsieke waarde te benoemen, worden er regelmatig terminologieën als “speculatief” gebruikt voor de cryptocurrency.

Nu zit er zeker enige logica achter het effect van kwantitatieve versoepeling op Bitcoin, maar het kan op een andere manier worden geïnterpreteerd.
In een recent rapport van Ecoinometrics wordt opgemerkt dat er meer liquiditeit is in het huidige financiële systeem. Dat klopt, maar het betekent niet dat zo’n situatie alleen Bitcoin ten goede komt. Andere investeringsmogelijkheden komen ook in een stroomversnelling, maar die glijden onder de radar omdat de populariteit rond Bitcoin aanstekelijk is voor zijn voorstanders en alarmerend voor zijn sceptici.
De koopkracht daalt; waarom Bitcoin niet?
Vergelijking Bitcoin vs Goud vs Populaire Aandelen sinds januari 2020
De kern van de huidige markt is dat de Fed Reserve voortdurend geld bijdrukt. Dit heeft op zijn beurt geleid tot een vermindering van de koopkracht van fiat, wat de reden is waarom iedereen naar beleggingsvensters kijkt. Bitcoin heeft sinds vorig jaar sterke rendementen geboekt, waardoor meer mensen er belangstelling voor hebben.
Bovendien verkent Bitcoin momenteel de effecten van zijn S-curve-adoptie, waarbij het in de toekomst mogelijk exponentieel zal groeien.
Voor de bullish-cyclus van 2017 waren de meeste aanhangers van Bitcoin tech-devs, anarchisten en libertariërs. Nu wordt de beleggingscategorie meer retail, terwijl de institutionele interesse in de hele markt toeneemt. Daarom zal de Bitcoin-zeepbel zich misschien niet meer uitbreiden. Het is zelfs goed mogelijk dat de zeepbel niet eens meer bestaat.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,179.15 2.29%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,170.96 3.84%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999946 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 292.92 5.87%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.05%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.386009 4.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.095847 8.05%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.307335 3.77%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.822449 4.6%