Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

XRP, Dash, Decred Prijs Analyse: 03 maart

Ethereum’s bullish draai en laatste uitstap boven $2.000 had niet bepaald het rimpeleffect dat de prijsactie van Bitcoin gewoonlijk heeft. Echter, net als ETH, waren er een paar alts die tegen het zijwaartse getij van de grotere markt in zwommen om winsten te noteren op hun prijsgrafieken. XRP, Dash en Decred behoorden tot hen, met elk van deze altcoins die de afgelopen 48 uur stegen, ondanks Bitcoin’s gestage consolidatie onder het $60k niveau.
XRP
Bron: XRP/USD op TradingView
XRP, ooit een van de top-3 crypto’s in de markt, is niet meer zo gepositioneerd, met dalende volumes en waarderingen op de rug van een SEC-geplaatste rechtszaak in december die zeer ernstige implicaties had voor de altcoin in de afgelopen paar maanden. Echter, in tegenstelling tot veel verwachtingen, is XRP niet tot nul gedaald. In plaats daarvan is het stabiel gebleven. Sterker nog, in de afgelopen 48 uur is XRP gestegen, waarbij de alt met bijna 14% is gestegen.
Zoals vermeld, is XRP een van de weinige alts, zoals ETH, om te klimmen op de prijsgrafieken van de laatste tijd, waarbij de omvang van de uptrend van de alt ook vrij scherp is waargenomen.
Hetzelfde werd vastgesteld door te kijken naar de technische indicatoren van de altcoin, aangezien de gestippelde markers van de Parabolic SAR ruim onder de prijskaarsen stonden, en de Chaikin Money Flow stabiel boven nul bleef.
Dankzij de eerder genoemde rechtszaak is er veel onzekerheid rond Ripple en XRP. Brad Garlinghouse probeerde onlangs te verduidelijken wat er zou gebeuren als het bedrijf hetzelfde verliest, door te verklaren dat Ripple open staat voor “noodplannen” en “alternatieve oplossingen” die indien nodig de vervanging van XRP in de VS kunnen omvatten.
Dash [DASH]
Bron: DASH/USD op TradingView
Een van de belangrijkste privacy-munten op de markt, DASH, heeft net als XRP daarvoor, de laatste tijd een stijgende lijn in de grafieken doorgemaakt dankzij een scherpe bullish uptrend. De alt is zelfs met meer dan 12% gestegen in 48 uur, ondanks enkele korte correcties. Hier is het vermeldenswaard dat de laatste bewegingen van de crypto ook gepaard gingen met dramatische pieken in handelsvolumes.
Wat meer is, de bewegingen van de alt waren goed in lijn met wat was voorspeld in een eerdere analyse.
De omvang van de recente bullishness van de privacy coin werd onderstreept door de bevindingen van de technische indicatoren, want terwijl de monding van de Bollinger Bands wijder werd om een zekere mate van prijsvolatiliteit op korte termijn te projecteren, was de Relative Strength Index op de rand van de overboughtzone.
Decred [DCR]
Bron: DCR/USD op TradingView
Decred, de cryptocurrency die bij het ter perse gaan op de 52e plaats staat op CoinMarketCap, stond bij het ter perse gaan ook aan het einde van een uptrend. Echter, de omvang van de uptick in zijn waarde was niet zo scherp als die van XRP en DASH ervoor. In feite leek op het moment van schrijven het marktmomentum van de alt te stagneren, waarbij de technische indicatoren van de crypto ook tekenen vertoonden dat de beren weer aan kracht wonnen.
Terwijl de Awesome Oscillator het histogram afbeeldde met bearish signalen, bewoog de MACD lijn zich onder de Signal lijn na een bearish crossover op de grafieken. Met het divergeren van de twee op het moment van de pers leek het onwaarschijnlijk dat DCR’s voormalige uptrend op korte termijn zou hervatten.
Als we een recent interview mogen geloven, heeft Decred de laatste tijd een stijgende populariteit gezien in landen zoals Brazilië. Of deze interesse zich vertaald heeft in de bovenvermelde waardestijging is echter niet zeker.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,179.15 2.29%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,170.96 3.84%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999946 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 292.92 5.87%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.05%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.386009 4.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.095847 8.05%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.307335 3.77%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.822449 4.6%