Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Wie NFT’s koopt met Bitcoin of Ether kan voor een belastingverrassing komen te staan

Nu de verkoop van NFT’s in de lift zit, onthulde persbureau CNBC dat kopers en verkopers te maken kunnen krijgen met belastingen op dergelijke transacties. Volgens de vermogensverslaggevervan het bedrijf, Robert Frank,zoude Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) steile belastingen kunnen opleggen aan degenen die “hoog gewaardeerde” crypto-activa verkopen om NFT’s te kopen.
De CNBC-verslaggever wees erop:
Verzamelaars die NFT’s kopen met hun cryptocurrency-winsten kunnen dit jaar geconfronteerd worden met grote belastingrekeningen voor deals waarvan de meesten waarschijnlijk dachten dat ze belastingvrij waren.
Frank verklaarde dat als onderdeel van de richtlijnen van de IRS over het gebruik van crypto’s, zoals Bitcoin of Ether, de belastingdienst het principe van “vervreemding van activa” zou kunnen toepassen. Aangezien de IRS crypto’s beschouwt als een kapitaalgoed, en niet als een valuta, kan de volgende regel worden toegepast:
Als u virtuele valuta die u als een kapitaalgoed bezit, inruilt voor andere bezittingen, inclusief voor goederen of voor een andere virtuele valuta, zult u een vermogenswinst of -verlies erkennen.
Frank onthulde dat sommige deskundigen beweerden dat de meeste mensen die vandaag NFT’s kopen “Bitcoin en Ether gebruiken” en dat ze “zich niet bewust zijn van de belasting.” In feite verklaarde Head of Tax Strategy bij CoinTracker, Shehan Chandrasekera, dat met name mensen in de VS zich niet bewust zijn van de belastingregels. Bovendien “rapporteren”de meeste platforms die NFT’s verkopen geen belastingen aan de IRS omdat ze “niet de volledige cryptoprijsgeschiedenis hebben” voor elke koper.
In 2021 alleen al, zijn niet-fungibele tokens verkocht voor meer dan 500 miljoen dollar verkocht. De trend heeft invloedrijke mensen aangetrokken, zoals Elon Musk die zijn nummer over NFT’s voor 420 miljoen aan DOGE wilde verkopen. De Tesla CEO besloot echter onlangs om zijn uitspraken in te trekken, omdat hij zei dat de verkoop niet “helemaal goed voelde.” Hoewel zijn redenen om de verkoop te “passeren” onduidelijk blijven, roept het wel de vraag op of de NFT rage zal afsterven in het licht van het nieuws over de vermogenswinstbelasting op deze deals.

Eigenlijk, voelt het niet goed om dit te verkopen. Zal passen.
– Elon Musk (@elonmusk) 16 maart 2021

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,158.57 1.49%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.20 1.12%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.56 0.79%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999551 0.09%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.403775 0.24%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104574 2.19%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.318424 1.13%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.927221 6.98%