Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Welke rol spelen de Bitcoins in deze marktcyclus?

De prijsvan Bitcoin is in de huidige marktcyclus rangebound. Zowel fundamentele als technische analisten zullen u vertellen dat er voldoende koopkansen en lokale bodems waren sinds de prijs de $20k passeerde. Maar is dat alles wat er is? Elke lokale bodem is anders dan de vorige, sommige liggen dicht bij elkaar op de prijsgrafiek, en het kopen van een lokale bodem is slechts zo winstgevend als de koersstijging binnen een kort tijdsbestek. Bovendien is het sterk afhankelijk van de volatiliteit van de activa, en interessant genoeg toont de onderstaande metriek aan dat veel retailtraders nog steeds op hun hoede zijn.
Bron: IntoTheBlock
In de afgelopen 5 jaar, gebaseerd op deze grafiek, is 21,81% van het totale Bitcoin-circulerende aanbod helemaal niet in beweging geweest. Dit is een significante indicator en sinds Bitcoin een ATH van $58330 bereikte, was een groot percentage van het aanbod actief. Bovendien had het actieve aanbod al meerdere keren een ATH geraakt voordat de prijs een ATH raakte.
Daar komt bij dat HODLer patronen zijn veranderd. Het aanbod dat meer dan 7 jaar inactief was, werd actief op spotbeurzen. Dit viel samen met de tijd dat instellingen Bitcoin aan het accumuleren waren. En deze 21,81% bewoog niet op het netwerk, zelfs niet tijdens de laatste ATH. Bovendien is dit niet allemaal toe te schrijven aan verloren of gestolen Bitcoin. Dit wijst erop dat er een aanzienlijk percentage HODLers is dat wacht om de volgende zet te doen met hun slapende Bitcoin.
Op beurzen blijft de NetFlow positief en er komen meer Bitcoin binnen op beurzen dan dat er weggaat. Er is een gestage instroom van miners, whales en particuliere handelaren en deze instroom is aanzienlijk hoger dan eerdere fases in de marktcyclus. Het schaarsteverhaal is uit de wereld en dit duidt op een waarschijnlijke daling van de Bitcoin-prijs.
Desondanks is de activiteit van HODLers niet toegenomen. De analyse van de on-chain wijst ook op een bearish sentiment op dit moment en tenzij er een verandering optreedt in de Bitcoin die slapend wordt gehouden, kan de prijsverschuiving op spotbeurzen grotendeels een weerspiegeling zijn van de walvisactiviteit op derivatenbeurzen en de instroom van institutionele investeringen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,192.00 0.41%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,595.12 0.32%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999710 0.03%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999107 0.08%
  • bnbBNB (BNB) $ 307.75 0.41%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.411676 0.39%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.999263 0.07%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.385374 1.54%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.088977 0.45%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.15 0.17%