Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Wat u moet weten over Cardano’s overstap naar decentralisatie?

Nu het Cardano-team zich voorbereidt op een overgang naar een volledig “gedecentraliseerde blokproductie” op 31 maart, heeft een onderzoeker een interessant concept achter de “omschakeling naar decentralisatie” toegelicht.
Als onderdeel van de overgang zullen Cardano-teamleden een aantal “specifieke, externe bronnen van entropie” of een “openbare bewering van willekeurigheid.”
Hierop voortbordurend, Professor Alexander RussellSenior Research Fellow van Input Output HK, schetste de gebeurtenissen die volgen na de omschakeling.
Technisch gezien streeft het netwerk naar een “eeuwigdurende cyclus van willekeurgeneratie”, waarbij alle transacties die voor 7 april om 15:44:51 UTC op de blockchain zijn geplaatst “slot 151200 van epoch 258” een “vooraanstaande rol zullen spelen in de toekomst van de blockchain”. Dit betekent dat hun “geaccumuleerde hash waarde” zal worden weerspiegeld in de “vorige-blok hash” van het eerste blok dat “op of na deze tijd” wordt gemaakt. Dit zal “de overgangs-nonce bepalen” en dus bijdragen aan de randomness generatie.
Volgens Russell zullen wetenschappers en ingenieurs van de IOHK bijdragen aan de bronnen van entropie. Dit zou hen in staat stellen om de “gedecentraliseerde aard van Cardano” te versterken, zoals de projectleden hebben opgeroepen aan de uitgebreide gemeenschap. Dit omvat een uitnodiging aan “stake pool operators en ontwikkelaars” om deel te nemen aan de “Cardano publieke bewering van willekeurigheid” en on-chain evenementen.
Volgens de onderzoeker,
“Deze gemeenschapsoefening zal de eens-in-het-leven van het systeem willekeurige 256-bit overgangs nonce vaststellen die de officiële overgang van het protocol naar gedecentraliseerde werking zal inluiden.”
Wetenschappers zullen metadata, bepaald door ongebruikelijke openbare bronnen, implementeren in transacties om de entropie factor toe te voegen. Hieronder vallen “hashes van de slotkoersen van NYSE op 6 april” en real-time “seismische gegevens” van de U.S. Geological Survey, Universiteit van Athene, en Japan Meteorological Society. De verzamelde gegevens van deze bronnen zullen de “eerste 36 uur” van het tijdperk beslaan en tegen 5 april, “tijdens tijdperk 258,” zal het team een entropie-toevoegingsmechanisme activeren.
Tot slot heeft het netwerk “meer technische leden” van de Cardano-gemeenschap uitgenodigd om bij te dragen aan de randomness-upgrade in zijn GitHub-repository.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%