Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Wat nu nadat Ethereum de $2000-grens doorbreekt?

De prijsvan Ethereum is sinds begin februari gestaag gestegen, waarbij ETH bij het ter perse gaan de $2000-grens heeft bereikt. Echter, elke keer als de markt gestaag in de bullish richting beweegt, willen traders graag weten of er een prijscorrectie zal komen zodra het genoemde momentum afneemt.
In het geval van Ethereum is het belangrijk om te begrijpen hoe de marktdeelnemers hebben gereageerd op deze bull run om een duidelijker begrip te krijgen van wat er zal gebeuren met de prijs zodra een ATH boven de $2000 is vastgesteld voor de munt.
Tijdens een bull run is er over het algemeen veel speculatie over de vraag of handelaren in zijn voor de lange termijn of voor de korte termijn. Wanneer er een toename is van handelaren die voordeel willen halen uit kortetermijnwinsten, zal de markt waarschijnlijk een correctie zien. Hoewel dit in het verleden is gebeurd met Ethereum, zal hetzelfde herhaald worden nadat ETH eindelijk de $2k doorbreekt?
Bron: Glassnode
Interessant is dat een blik op een paar marktindicatoren nuttig kan blijken bij het bepalen van de aard van de huidige Ethereum markt. Volgens gegevens verstrekt door Glassnode, is het actieve aanbod (1 jaar – 2 jaar) gedaald tot een 4-jarig dieptepunt, met dezelfde voorbode van een prijsstijging, wat duidt op de consistente aanwezigheid van een sterk bullish sentiment in de huidige zaak.
Hoewel dit enkel betrekking heeft op de voortzetting van de trend die de prijs heeft gevolgd, kunnen er subtiele veranderingen plaatsvinden binnen Ethereum’s diverse investeerders en handelaars demografie.
De gegevens van Glassnode brachten ook twee interessante ontwikkelingen aan het licht. Ten eerste, het aantal adressen dat meer dan 1000 munten bezit klom naar een 3-jarig dieptepunt, terwijl in het geval van kleinere adressen (d.w.z. meer dan 0,01 ETH), het tegenovergestelde plaatsvond. Verder, volgens de gegevens, bereikte het aantal adressen dat 0.01+ munten bezit een ATH van 12.195.952.
Dit is een interessante ontwikkeling, een die suggereert dat als grote accounts sell-offs initiëren in de zeer winstgevende markt waar Ethereum zich momenteel in bevindt, ETH opnieuw onderhevig zal zijn aan prijscorrecties die de neiging hebben om de uptrend te belemmeren.
Bron: Glassnode
Op het moment van schrijven noteerde Ethereum rond de $1.915, waarbij de crypto een beetje steun vond net boven de $1900-grens. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de algemene winstgevendheid van de munt vrij hoog is. In feite waren naar schatting 53.848.440.762 adressen winstgevend bij het ter perse gaan – nog een all-time high in de geschiedenis van Ethereum.
De algemene winstgevendheid van de cryptocurrency en het feit dat de MVRV vrij hoog is, tonen aan dat de markt nog steeds vrij overgewaardeerd is. Volgens gegevens stond de MVRV bij het ter perse gaan op 3,123, een niveau dat een maand geleden voor het laatst werd gezien, waarna een prijscorrectie inzette.
Zal dit zich herhalen? Wel, men kan in bevestigende zin argumenteren. Echter, als de hodlers hun munten in de koelcel blijven houden, ondanks de overweldigende positieve winsten die men kan behalen in ETH’s kortetermijnmarkt, dan kan de cryptocurrency binnenkort op weg zijn naar een prijsontdekking boven de $2k, waarbij ETH immuun blijft voor enorme prijsdalingen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,965.00 1.04%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,652.78 0.7%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.03%
  • bnbBNB (BNB) $ 327.85 1.21%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399332 0.7%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394160 0.51%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090020 2.21%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.98%