Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Wat is er dit weekend in petto voor de prijs van Bitcoin?

De prijs van Bitcoin beweegt zich richting zijn ATH-niveau van $58330 en naarmate de prijs stijgt, blijft de hefboomwerking op derivatenbeurzen toenemen. Voor de allereerste keer is de open rente op Bitcoin-futures de $20 miljard gepasseerd. De toename van de open rente betekent twee dingen: meer particuliere en institutionele aankopen en minder verkoopdruk en meer vraag op de derivatenbeurzen.
Beide wijzen in de richting van een prijsstijging op de korte termijn. De Bitcoin-prijs wordt momenteel verhandeld rond %57k en zal naar verwachting stijgen en een langdurige prijsrally voortzetten tot aan het weekend. Echter, een metric die aangeeft dat het rangebound kan blijven is de Put/Call ratio van Skew.
Bron: Twitter
De put/call ratio geeft aan dat er ongeveer een gelijk aantal handelaren op puts en calls zitten. Echter, een sociale metriek die de toenemende open rente en de bullish impact op de prijs van de activa in perspectief plaatst, is de dagelijkse nieuwe beursvolgers door Skew.
Volgens de grafiek was er de voorbije twee dagen een relatief grote toename van het aantal beursvolgers op Twitter, en dit wijst op een toename van de investeringsstroom, retailinteresse en een algemene toename van de vraag. De vraag op de beurzen zou voldoende kunnen zijn om de verkoopdruk te absorberen en de prijs toe te laten om het kritieke $57000 niveau snel genoeg te overschrijden.
Bron: Twitter
Voor het einde van het weekend wordt verwacht dat er een bullish divergentie kan ontstaan in Bitcoin’s verlengde rally, tenzij er een grote hoeveelheid Bitcoin op exchanges terechtkomt, van miners of HODLers. Een andere situatie waarin er een trendbreuk in de prijsrally kan optreden, is een plotselinge daling van de uitstroom van Coinbase Pro.
Er zijn verdere korte termijn sell-off risico’s in Bitcoin. Als de Bitcoin-instroommiddelen voor exchanges de 30 overschrijden, kan de verkoopdruk toenemen. Als de instroom van Bitcoin-adressen voor spotbeurzen de 1250 overschrijdt en de instroom van Bitcoin-transacties voor alle beurzen de 560 overschrijdt, kan er een sell-off komen. De prijsrally kan worden onderbroken door een correctie en Bitcoin kan van eigenaar veranderen, met HODLers die de dip kopen en een overgang in het HODL-patroon voordat de prijs zich herstelt van de daling.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,190.74 1.8%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,288.83 1.52%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.09 0.5%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.26%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.06%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.404691 0.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104973 1.79%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.319379 1.44%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.932725 7.43%