Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Wat is de volgende stap voor Ethereum na de bull-run van Bitcoin?

Bitcoin’s prijs brak voorbij de weerstand en handelde nu boven de $40000 gisteren en tegelijkertijd raakte Ethereum’s hash rate ook een ATH en betekent dit dat voor ’s werelds grootste altcoin – Ethereum zijn verlengde prijsrally zal doorgaan. Een langere prijsrally kan echter een uitdaging zijn omdat de netwerkkosten hoog zijn, en dat heeft een impact op de vraag van Ethereum op spotbeurzen, door retailhandelaren. Voor Bitcoin hebben hoge on-chain fees echter niet zo’n grote impact, omdat het meer een afwikkelingslaag is en betalingsnetwerken daarop voortbouwen.
Het verplaatsen van slimme contracten naar gecentraliseerde hogere lagen verslaat het hele doel van ETH en daarom werkt dit voor het Bitcoin netwerk maar niet noodzakelijk voor Ethereum.
Bron: Twitter
Ryan Selkis, de oprichter van Messari Crypto gaf onlangs in een tweet commentaar op de toekomst van Ethereum en dat de altcoin Bitcoin deze cyclus misschien niet omdraait. Afgezien van de implementatie van staking is er weinig ontwikkeling geweest in ETH 2 en tenzij er Layer 1/ Layer 2 oplossingen worden aangekondigd en gelanceerd, is er niet genoeg duidelijkheid over de waardering van Ethereum. Hoewel het gewaardeerd kan worden op basis van transactiekosten of marktkapitalisatie, kan een duidelijkere waardering afgeleid worden uit de lancering van Layer-1 of Layer-2 oplossingen. Daarom is het, zoals Ryan suggereert, misschien niet helemaal juist om te denken dat Ethereum Bitcoin in de huidige marktcyclus kan omkeren.
De correlatie tussen Bitcoin en Ethereum is niet op het hoogste niveau, maar de prijzen van beide activa zijn aan het rallyen na vergelijkbare verhaallijnen in de huidige marktcyclus. Aanvankelijk, in oktober 2020, begon Bitcoin de beurzen te verlaten en een schaarsteverhaal leidde tot een stijging van de prijs. Op vergelijkbare wijze leidde de schaarste van Ethereum in combinatie met het staken tot een daling van het aanbod. Het actieve aanbod daalde de afgelopen week tot een dieptepunt in 3 jaar en een ander interessant perspectief in Ethereum’s verhaal komt van institutionele investeerders zoals Grayscale.

Een week voordat Ethereum’s prijs zijn ATH raakte en begon te handelen boven het $1600 niveau, accumuleerde Grayscale 104990 ETH ter waarde van $180 Miljoen in ETHE. Dus Bitcoin’s rally kan een positieve impact hebben op Ethereum’s prijsrally, bijna zoals het begin van het alt seizoen, als Bitcoin’s rally ontspoord raakt. Ethereum’s stijgende transactiekosten kunnen echter op korte termijn leiden tot een prijscorrectie.
Bron: CoinStats
Bij het ter perse gaan werd Ethereum verhandeld op $1635 met een market cap van $184.7 miljard.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,975.00 0.97%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,654.34 0.55%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.23 1.02%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399816 0.68%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.04%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394913 0.85%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090218 2.27%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 4.41%