Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Wat betekent een positieve premie voor Coinbase voor de prijs van Bitcoin?

De prijsactievan Bitcoin op Coinbase heeft de tand des tijds doorstaan, vooral omdat de gebruikersstatistieken van de crypto-exchange vaak de institutionele deelname aan de markt hebben benadrukt. De huidige bull-run van Bitcoin wordt grotendeels beïnvloed door institutionele vraag en aankopen. In het verlengde daarvan kan de prijsactie op Coinbase en andere metriek ook worden beschouwd als een signaal voor het sentiment van handelaren.
In dat opzicht is de Coinbase-premie een belangrijke metriek. Met Bitcoin’s prijs strikt rangebound onder $50.000 op het moment van pers, is de Coinbase premie positief geworden, gebaseerd op gegevens van CryptoQuant.
Bron: Twitter
Aangezien de Coinbase-premie positief is geworden, kan een positieve verandering van de Bitcoin-prijs op de korte termijn worden voorspeld. Hier is het vermeldenswaard dat dezelfde metriek een tijdlang in de min stond.
Verder, een andere metric die er extreem bullish uitzag op het moment van schrijven was de Spent Output Profit Ratio.
Bron: Twitter
Op basis van de SOPR grafiek van Glassnode, zou de bull run een comeback kunnen maken in fasen. De gemarkeerde gebieden in de bijgevoegde grafiek geven de punten aan waar de bodem en de top werden gereset. Dit gebeurde medio januari, de laatste week van januari, en op 26 februari 2021. Voor hetzelfde zijn er een paar tekenen om op te letten en elk zou het Bitcoin-verhaal verder ondersteunen.
Een van de belangrijkste tekenen is de aanhoudend positieve premie van Coinbase. Andere tekenen van mijnbouwers zijn de toegenomen instroom van mijnbouwers op de belangrijkste beurzen, wat de verkoopdruk op Bitcoin aanwakkert. Wanneer de verkoopdruk een piek bereikt, daalt de prijs, zoals het deed vanaf het $58.640-niveau.
De volledige reset van de financieringskoersen van de Bitcoin Futures is nog een teken. De financieringskoers werd gereset, gebaseerd op de SOPR grafiek van CryptoQuant, met dezelfde onderstreping dat de Bitcoin lows en tops ook waren gereset. Het is gebruikelijk voor handelaren om hoog in te zetten op leverage, lang krediet, en bijgevolg, kort volume. De cyclus is echter rond wanneer het volume toeneemt en de prijs van Bitcoin de hefboom nog hoger duwt.
Tot slot zijn er andere maatstaven, zoals de Grayscale Bitcoin-premie die negatief is geworden en een daling van de institutionele vraag aangeeft. Wat houdt dit in? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden. Wat wel duidelijk is, is dat de twee metrics tegenstrijdige visies bieden op de koersprestaties van Bitcoin.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,965.00 1.04%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,652.78 0.7%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.03%
  • bnbBNB (BNB) $ 327.85 1.21%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399332 0.7%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394160 0.51%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090020 2.21%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.98%