Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Waarom heeft Tesla slechts 7,7% van zijn kasreserves toegewezen aan Bitcoin?

In het licht van Tesla’s aankoop van Bitcoin ter waarde van 1,5 miljard dollar is de bullishness op de markt op een hoogtepunt. Op dit moment verwachten velen dat corporate treasurers wereldwijd het voorbeeld van Tesla zullen volgen en een toewijzing aan cryptocurrencies van dichterbij zullen bekijken.
Tesla is het op vier na grootste bedrijf in de S&P 500, en daarom speculeren velen dat een bedrijf van vergelijkbare omvang de volgende kan zijn die met een enorme Bitcoin-aankoop komt.
Hoe waarschijnlijk is het dat Apple of Microsoft de volgende zullen zijn die een directe Bitcoin-aankoop aankondigt? Volgens Avanti-oprichter Caitlin Long is er een reden dat Tesla slechts 7,7% van zijn $19,4 miljard kasreserves aan de cryptocurrency heeft toegewezen.
Digitale activa worden momenteel volgens de huidige boekhoudregels beschouwd als “immateriële activa met een onbeperkte levensduur”. Volgens Long betekent dit dat elke waardevermindering van hun reële waarde onder hun boekwaarde op enig moment na de overname Tesla zal dwingen om een “waardeverminderingslast” op te nemen.

Bovendien kan Tesla de marktprijs niet naar boven bijstellen tot aan een verkoop. Deze impairment charge opent bedrijven voor veel negatieve effecten, waaronder plotselinge hits op hun winst.
De populaire crypto-voorstander beweerde verder dat Tesla meer Bitcoin zou hebben gekocht als de Generally Accepted Accounting Principles (GAAP) “‘niet zo lelijk waren.”

2/ Waarom slechts 7,7% aan cash? Nou, @Tesla bevestigde dat het gebruik maakt van onbepaalde immateriële boekhouding, wat een SLECHTE behandeling is (laagste van kostprijs of markt + risico van bijzondere waardeverminderingen). Wij bitcoiners moeten ons best doen om de bitcoin boekhouding in orde te krijgen. Dit is waarschijnlijk waarom Square slechts 2% van zijn geld in #BTC stopt. pic.twitter.com/dqO59cquQ4
– Caitlin Long 🔑 (@CaitlinLong_) 9 februari 2021

Op dit moment is het zo dat als een bedrijf in een Bitcoin-fonds investeert, de waarde omhoog of omlaag gaat, terwijl als het Bitcoin direct koopt, de waarde alleen omlaag gaat. Dit kan verklaren waarom bedrijven de voorkeur geven aan indirecte blootstelling aan digitale activa.
Onlangs heeft de gewaardeerde fondsbeheerder Bill Miller ook besloten om beleggers indirecte blootstelling aan Bitcoin te bieden via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Uit een recent SEC-dossier blijkt dat de Miller Opportunity Trust van $ 2,7 miljard mogelijk belegt in GBTC, waardoor beleggers een indirecte blootstelling van 15% van de digitale activa krijgen.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,970.00 1.39%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,654.52 0.96%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.07%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.18 1.49%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399381 1.35%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394781 1.05%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090357 2.57%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.32 4.19%