Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Waarom Ethereum’s transactiekosten de toekomst veranderen?

Ethereum handelt boven de $1600, maar de hoge transactiekosten zijn het nadeel. De hoge transactiekosten op Ethereum maken duidelijk dat de altcoin de drempel heeft verhoogd met betrekking tot de toetreding van kleine beleggers en beginnende handelaren in de retailhandel. Hoewel het een populaire opvatting is in de handelsgemeenschap dat je niet een hele Ethereum of Bitcoin hoeft te bezitten om de bijbehorende voordelen in je portefeuille te plukken, is het gezien de huidige omstandigheden een uitdaging geworden voor retailhandelaren om kleine bedragen te bezitten.
Als gevolg van de hoge transactiekosten is er bijna geen economische levensvatbaarheid in het maken van transacties op het Ethereum-netwerk, voor kleine rekeninghouders en dit laat Ethereum als een walvissen enige speeltuin voor on-chain transacties. Dit is in directe tegenstelling met Ethereum’s belofte om de toekomst van financiën te worden.
Toen DeFi voor het eerst populair werd kostte gas een dollar of twee, maar nu kosten smart contract transacties overal tussen de $30-$100. De verwachting van de “toekomst van financiën” was veel anders en een toekomst met alleen walvissen zou het moeilijk maken om onderscheid te maken tussen het heden en de toekomst van financiën.
Bron: Twitter
Er zijn apps in DeFi die concurreren om gebruikers van het ETH netwerk te krijgen. De top twee DeFi projecten die in directe concurrentie staan met Ethereum zijn Polkadot en Solana. Deze twee projecten zijn van plan om te migreren naar andere Layer-1 ketens, en dat maakt het mogelijk voor investeringen om uit Ethereum te stromen. Er zijn andere projecten die mogelijk overwegen te migreren als de netwerkvergoedingen blijven stijgen.

Bovendien, als de gaskosten hoog blijven, dreigen gedecentraliseerde beurzen meer gebruikers te verliezen, en kunnen gecentraliseerde beurzen met hun beperkingen op het gebied van veiligheid de enige optie zijn voor retailhandelaren. Hoewel de Layer-2 adoptie aan de gang is, blijven handelaren tot die tijd met de hoge netwerkkosten zitten.
Binance Smart Chain is in de afgelopen maanden steeds populairder geworden, en dit kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de hoge netwerkkosten in Ethereum. Naast DeFi projecten die kunnen profiteren van investeringen die uit Ethereum stromen, heeft Binance Coin een eerlijk deel van de instroom gehad, en de prijsrally kan worden toegeschreven aan Ethereum.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,965.00 1.04%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,652.78 0.7%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.03%
  • bnbBNB (BNB) $ 327.85 1.21%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399332 0.7%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394160 0.51%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090020 2.21%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.98%