Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Waar gaat de prijsrally van Ethereum nu heen?

Hoewel Ethereum in een krappe range handelt, kan de relatief sterke verkoopdruk een impact hebben op de prijs van het activum. De verkoopdruk heeft bijgedragen aan de sell-off en de daling van de prijs van Ethereum. De munt verhandelde zaterdag in een relatief krappe range en sloot de dag in het positieve gebied, maar kwam zondag onder sterke verkoopdruk. Op het moment van schrijven, handelde ETH op $1429, en verloor ongeveer 27% van zijn waarde in de loop van de afgelopen week.
Bron: CoinGecko
De verandering in Ethereum’s prijs kan eerst worden opgemerkt op derivatenbeurzen wanneer de activiteit op CME ETH futures toeneemt. Tot die tijd signaleren de reserves van Ethereum op spot exchanges een verdere prijsdaling, in de huidige marktcyclus. Ethereum’s prijs raakte een ATH met de altcoin rally, echter, de prijs heeft correcties doorstaan meerdere malen.
Momenteel is de correlatie met BTC hoog en dit kan de hoofdoorzaak zijn voor de correctie. Aangezien CME ETH futures en Top exchanges verantwoordelijk zijn voor de institutionele investeringsstroom in Ethereum, is er momenteel sprake van een daling. Meer ETH raakt de beurzen en met de recente aankondiging over de GAS prijzen, is het waarschijnlijk dat de prijs nog verder kan dalen. De prijs van ETH heeft ook een impact op de rest van de altcoins en momenteel is de brandende vraag dat het doden van CHI en GST2 zal betekenen dat er mogelijk minder activiteit zal zijn op het Ethereum netwerk.
Bron: Etherscan
De daling van de activiteit kan een daling van de vraag van Ethereum betekenen, en bijgevolg de prijs op korte termijn. Momenteel is er weinig gas op Ethereum en de vraag is zal het verwijderen van wat “floor usage” een negatieve impact hebben op de prijs van Ethereum en de portefeuille van handelaren?
Bron: Etherscan
Een daling van 10% in 24 uur in de prijs van Ethereum is onverklaarbaar wanneer ETH 2.0 dezelfde dag een belangrijke mijlpaal heeft bereikt. ETH 2.0 heeft 100000 Validators + 3 Miljoen in staked bereikt, op dit punt in de marktcyclus kan een divergentie van 10% worden beschouwd als een bearish signaal. Hoewel meestal een divergentie van 10% als normaal wordt beschouwd in een hoogseizoen of een bepaalde marktcyclus. De huidige visie van handelaars op spot- en derivatenbeurzen is bearish op ETH, er kan een grotere prijsdaling zijn in de toekomst, en dit is voornamelijk te wijten aan een tekort aan kopers. Op de korte termijn wordt verwacht dat er een verdere correctie kan komen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,151.26 1.66%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,287.36 1.41%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.11%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.27 0.64%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402825 0.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104261 2.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317589 1.02%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.923076 6.15%