Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

VS’s BNY Mellon gaat Bitcoin-bewaarplannen introduceren: Verslag

Terwijl ’s werelds grootste cryptocurrency de afgelopen maanden en jaren te maken heeft gehad met enige regelgevende woede, lijkt het erop dat Bitcoin een vriend heeft gevonden in de oudste bank van de Verenigde Staten van Amerika. Volgens berichten zal de Bank of New York Mellon Corp. zich binnenkort gaan verdiepen in de markt voor cryptocurrencies.
De bewaarbank kondigde aan dat het Bitcoins en andere cryptocurrencies zal bewaren, overdragen en uitgeven namens zijn vermogensbeheerklanten. Deze beslissing van de bank komt vlak na Tesla’s investering van 1,5 miljard dollar in Bitcoin.
De CEO van het bedrijf en de rijkste man ter wereld, Elon Musk, heeft vaak zijn steun uitgesproken voor cryptocurrencies, waarbij de tech-ondernemer zelfs suggereerde dat Bitcoin “op het punt staat van brede acceptatie door conventionele financiële mensen.”
Wat BNY Mellon betreft, het zal de digitale activa door dezelfde “loodgieterij” halen die wordt gebruikt door meer traditionele holdings – van Treasury tot technologieaandelen. Het rapport in kwestie voegde eraan toe dat hetzelfde platform zich nu in de prototype-fase bevindt, en zei verder dat de bank al in gesprek is met klanten om digitale valuta’s in de kudde te brengen.

Volgens Roman Regelman, Chief Executive van BNY Mellon’s asset-servicing en hoofd van Digital,
“Digitale activa gaan deel uitmaken van de mainstream.”
Digitale activa winnen al een tijdje aan bekendheid, vooral sinds het uitbreken van de COVID-19 pandemie. De groei van de markt voor digitale activa kreeg een impuls doordat het Office of the Comptroller of the Currency [OCC] interpretatieve brieven en richtlijnen gaf die verduidelijkten dat nationaal gecharterde banken crypto’s en stablecoins kunnen bewaren, en ook kunnen deelnemen aan stablecoin-projecten.
Banken zoals J.P Morgan zijn al sinds 2019 betrokken bij crypto, met als hoogtepunt JPM Coin, een prototype van een nieuwe digitale munt voor het overmaken van internationale betalingen als crypto tussen zakelijke klanten.
In het licht van de huidige OCC-richtlijnen zullen banken in staat zijn om stablecoins uit te geven, stablecoins in te wisselen voor fiatvaluta, evenals betalingstransacties te valideren, op te slaan en vast te leggen terwijl ze dienen als een knooppunt op een blockchain.
Nu BNY Mellon zijn deuren heeft geopend voor Bitcoin en crypto’s, zullen andere bankinstellingen wellicht snel volgen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,151.26 1.66%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,287.36 1.41%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.11%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.27 0.64%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402825 0.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104261 2.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317589 1.02%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.923076 6.15%