Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Visa CEO zegt dat betalingsgigant klaar is om handel in cryptocurrency’s te introduceren op zijn netwerk

De CEO van betalingsgigant Visa Inc, Alfred Kelly, heeft de plannen van zijn firma onthuld om de handel in cryptocurrencies op zijn netwerk mogelijk te maken. Kelly, die ook voorzitter is van de firma, legt uit dat er geen reden is om crypto’s niet toe te voegen wanneer deze steeds meer “een erkend betalingsmiddel” worden.

In een earnings call met analisten meent Kelly dat door Visa’s “wereldwijde aanwezigheid, zijn partnerschapsbenadering evenals zijn vertrouwde merk”, de fintechgigant “uniek gepositioneerd is om te helpen cryptocurrencies veiliger te maken.” De CEO voegt eraan toe dat Visa crypto’s ook “bruikbaarder en toepasbaarder voor betalingen” wil maken.

Om dit te bereiken, zegt Kelly echter dat zijn organisatie de cryptomarkt zal verdelen in twee segmenten, namelijk cryptocurrencies en digitale valuta’s. De CEO beschrijft de activa die zullen worden opgenomen in het cryptocurrency-segment en zegt dat deze zullen worden gezien “als digitaal goud.” Volgens Kelly worden dergelijke valuta’s “overwegend aangehouden als activa die op dit moment niet op een significante manier als betalingsvorm worden gebruikt.” De Visabaas bespreekt vervolgens het plan van het bedrijf voor dergelijke valuta’s met de woorden:

Onze strategie hier is om samen te werken met portemonnees en beurzen om gebruikers in staat te stellen deze valuta’s te kopen met behulp van hun Visa-referenties of om geld uit te wisselen met een Visa-referenties om een fiat aankoop te doen bij een van de 70 miljoen handelaren waar Visa wereldwijd wordt geaccepteerd.

Volgens Kelly zal deze strategie vergelijkbaar zijn met de aanpak van Visa om “closed-loop wallets zoals Line Pay en Paytm aan te sluiten”.

Segment digitale valuta
Wat betreft digitale valuta’s die in het tweede segment zullen voorkomen, zegt de Visa CEO dat deze zullen bestaan uit “fiat-backed digitale valuta’s waaronder stablecoins en digitale valuta’s van centrale banken.” Hij voegt eraan toe dat deze opkomende betalingsinnovaties potentieel kunnen worden “gebruikt voor wereldwijde handel, net als elke andere fiatvaluta.”

Ondertussen onthult de Visa CEO enkele van de 35 organisaties die er al voor hebben gekozen om Visa-kaarten uit te geven. Dit zijn onder andere toonaangevende digitale valuta platforms en wallets aanbieders zoals “crypto.com, Blockfi, Fold, en Bitpanda.” Volgens Kelly vertegenwoordigen deze wallet relaties “het potentieel voor meer dan 50 miljoen Visa credentials.”

 

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,171.86 2.27%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,171.20 3.77%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999738 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 292.74 6.05%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.07%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.386644 4.06%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.096375 7.86%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.307371 3.61%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.822220 4.43%