Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Thaise toeristische sector richt zich op Japanse crypto-houders

Thailand gaat zich nu richten op cryptocurrency-houders als onderdeel van zijn inspanningen om het toerisme te stimuleren in een post-pandemische economie, volgens een artikel van de Bangkok Post. Het betreffende rapport beweerde dat The Tourism Authority of Thailand (TAT) van plan is om Thailand te vestigen als het eerste land dat cryptocurrency-houders verwelkomt door zich in de beginfase te richten op Japanse toeristen.
Naar verluidt kwam de toeristische autoriteit van Thailand tot het besluit na gesprekken met de Technology Promotion Association tussen Thailand en Japan. Deze gesprekken wierpen onlangs vruchten af, waarbij TAT vaststelde dat cryptocurrency-houders een geschikte doelmarkt zouden zijn om het toerisme in het post-pandemische land nieuw leven in te blazen.
Japan wordt beschouwd als een van ’s werelds tophouders van Bitcoin en zijn heersende crypto-regelgeving is ook gunstiger dan de meeste landen in de wereld. De ontwikkeling werd toegejuicht door lokale regelgevende ambtenaren, waarbij TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn opmerkte,
“Als we het land kunnen voorbereiden op de cryptocurrency-markt, zal dat helpen meer kansen aan te trekken van toeristen met hoge uitgaven, vooral de jonge en rijke generaties.”
Thailand’s Tourism Authority voert momenteel een haalbaarheidsstudie uit naar de implementatie van digitale valuta op toeristische bestemmingen. Het agentschap is ook van plan om te praten met de Bank of Thailand en toeristische exploitanten zoals hotels om zich voor te bereiden op nieuwe praktijken in zijn langetermijnplan.
Supasorn was er echter snel bij om te verduidelijken dat elk gebruik van cryptocurrencies moet voldoen aan de regelgeving van de centrale bank en maatregelen om witwaspraktijken tegen te gaan. Volgens hem echter zou dit nieuwe beleid Thailand een interessante bestemming maken voor crypto-investeerders over de hele wereld.
“Zelfs Elon Musk, de oprichter van Tesla en een crypto-influencer, zou geïnteresseerd kunnen zijn in een bezoek aan Thailand.”
De toeristische sector van Thailand was een van de grootste ter wereld, de pandemie heeft er echter een behoorlijke impact op gehad. Op dinsdag schatte de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling dat Thailand dit jaar slechts 3,2 miljoen buitenlandse aankomsten zal verwelkomen. Ondanks de huidige beperkingen blijft de algemene doelstelling voor de inkomsten van de toeristische sector van het land $40 miljard voor het lopende jaar.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,169.50 1.74%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.55 1.25%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.79 0.92%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.34%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.21%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402344 0.18%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.103934 2.77%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317832 0.87%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.925194 6.79%