Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Thaise centrale bank kondigt CBDC-testplannen aan voor Q2 2022

Het lijkt erop dat Thailand is ingesprongen op de CBDC-bandwagon nadat het vrijdag een persbericht heeft uitgegeven waarin het publiek wordt opgeroepen feedback te geven over zijn voorgestelde CBDC-stappenplan. De Bank of Thailand heeft haar burgers voorzien van voorlopige testprotocollen voor haar CBDC. Volgens deze protocollen zal het testen beginnen in het tweede kwartaal van 2022.
In het rapport dat de centrale bank heeft uitgebracht, wordt gewezen op het nut en de noodzaak van een CBDC. De Bank of Thailand heeft een pleidooi gehouden voor CBDC’s en benadrukt dat private stablecoins risico’s inhouden voor de monetaire soevereiniteit en de financiële stabiliteit.
De aankondiging luidde,
“De ontwikkeling van een CBDC voor de detailhandel is een belangrijke mijlpaal met het potentieel om de financiële infrastructuur en uiteindelijk het financiële landschap te veranderen, wat zou kunnen leiden tot brede veranderingen in de rol van veel belanghebbenden.”
Als onderdeel van dit proces heeft de bank ook een voorlopig rapport gepubliceerd met de titel “The Way Forward for Retail Central Bank Digital Currency in Thailand,” met dezelfde uitbreiding op het standpunt van de bank over CBDC’s en de terughoudendheid die het heeft voor andere crypto’s. Hetzelfde werd een paar weken geleden benadrukt nadat de Bank een door Terra uitgegeven stablecoin in de vorm van Thai Baht Digital [THT] illegaal achtte.
Eerder had de assistent-gouverneur van de Centrale Bank, Siritida Panomwon Na Ayudhya, gezegd,
“De centrale bank ontvangt meningen van marktregulatoren en deelnemers alvorens regelgeving aan te kondigen.”
De BoT had ook aangekondigd dat het stablecoins in vreemde valuta, asset-backed stablecoins en algoritmische stablecoins die niet illegaal zijn, zal reguleren. Deze regelgeving zal echter niet worden uitgebreid naar die zonder asset-backing zoals Bitcoin of Ethereum, zo werd verduidelijkt.
Het nieuwe rapport ging ook in op het ontwikkelingsplan voor de CBDC en hoe het in gesprek zal gaan met belanghebbenden, gevolgd door een kosten-batenanalyse om de risico’s, kansen en uitdagingen in verband met een nationale digitale munt te begrijpen. Ondanks een gunstige houding ten opzichte van CBDC’s blijft het risico groot dat de bevolking de voorkeur geeft aan de digitale munt boven fiat.
Om dit risico aan te pakken, zullen er opnamelimieten worden ingesteld, samen met andere veiligheidsmaatregelen om de financiële markt niet zwaar op te schudden.
Gezien de omvang van Thailand’s inspanningen op dit gebied, lijkt het erop dat het land zich spoedig zal aansluiten bij een groeiende lijst van landen die zich voorbereiden op de lancering van hun digitale fiat.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,003.00 1.28%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,655.23 1.22%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 329.10 1.38%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.29%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.400089 1.2%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.33%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.395489 1.02%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090587 2.37%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.46%