Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Tezos Prijs Analyse: 18 februari

Disclaimer: De bevindingen van de volgende analyse zijn uitsluitend de mening van de schrijver en moeten niet worden opgevat als beleggingsadvies
Met de waardestijging van Bitcoin tot boven de $52k, stegen ook de altcoins op de markt. Met een marktkapitalisatie van 3,6 miljard dollar staat Tezos op de 24e plaats in de CoinMarketCap ranglijst. Er moet echter worden opgemerkt dat bij het ter perse gaan, de prijs van XTZ dicht bij de piek was, nadat de crypto werd afgewezen op zijn onmiddellijke weerstandsniveau.
Tezos dagelijkse grafiek
Bron: XTZUSD op TradingView
De daggrafiek van Tezos [XTZ] benadrukte dat de prijs sinds begin februari een sterke uptrend registreert. Deze stijging was ingesloten in een stijgend kanaal, waarna het ook getuige was van een breakdown.

Het doorbreken van het genoemde patroon op de grafiek van XTZ suggereerde dat $4,15 een sterke onmiddellijke steun was voor de waarde van de crypto-activa. De prijs van Tezos bewoog de afgelopen dagen zijwaarts, binnen het bereik van $5,75 en $4,15.
Redenering
De cryptocurrency-markt van Tezos raakte onlangs een nieuwe all-time high en het marktmomentum is sindsdien hoog gebleven. Hetzelfde werd benadrukt door de Awesome Oscillator, waarbij de indicator een daling noteerde na de breakdown. Dit impliceerde echter geen bearish overname, aangezien de markt nog steeds extreem bullish was, op het moment van de pers.
De Bollinger Bands divergeerden, wat aangeeft dat de markt van Tezos gevuld was met volatiliteit. Echter, met het prijsmomentum dat daalt, kan de prijs van de crypto blijven bewegen langs de huidige range.
Tot slot benadrukte de Relative Strength Index dat de crypto-asset in de overboughtzone lag, alvorens eronder te vallen. Met de waarde van XTZ nog steeds hoog, kochten traders nog steeds de digitale activa omdat de RSI nog steeds dicht bij de overbought zone lag.
Conclusie
De daggrafiek van Tezos toonde een doorbraak van zijn stijgend kanaalpatroon, waarna de waarde van XTZ bijna met 35% instortte. De prijs van de cryptocurrency begon zich echter te herstellen, waarbij XTZ op het moment van schrijven steun bleef houden op het $4,15-prijsniveau. De waarde van de cryptocurrency kan binnen dit niveau blijven als de volatiliteit in de markt vermindert.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,169.50 1.74%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.55 1.25%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.79 0.92%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.34%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.21%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402344 0.18%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.103934 2.77%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317832 0.87%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.925194 6.79%