Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Tezos Prijs Analyse: 05 maart

Disclaimer: De bevindingen van de volgende analyse zijn de enige meningen van de schrijver en moeten niet worden opgevat als beleggingsadvies
De cryptocurrency markt heeft de laatste tijd grote correcties gezien. In feite heeft Bitcoin zelf het grootste deel van de afgelopen 7 dagen heftig geschommeld tussen $45k en $49k. Dit heeft ertoe geleid dat de altcoins van de markt de verliezen van de koningsmunt weerspiegelen, waarbij de algemene markttrend momenteel in het voordeel van de beren is.
Dankzij de eerder genoemde correcties is Tezos, met een marktkapitalisatie van $2,68 miljard, lager in de grafieken van CoinMarketCap geduwd. Echter, gezien de kloof tussen Bitcoin en Tezos, heeft de prijs van de altcoin zich weten vast te houden op een significant prijsniveau.
Tezos 4-uurs grafiek
Bron: XTZUSD op TradingView
De 4-uurs grafiek van XTZ liet zien dat de prijs van Tezos tegen het einde van februari onder de $3,5 was gezakt. Echter, ondanks de sterke bearishness in de markt, klom de waarde van XTZ over de genoemde prijsschaal, met de alt verhandeld op $3,71 bij het ter perse gaan.
In feite heeft de waarde van Tezos zich geconsolideerd tussen $3,5 en $3,8 na het uitbreken uit een dalend kanaal. Gezien de aanhoudende prijstrend in de markt, kan de zijwaartse beweging van XTZ op de grafieken aanhouden.
Redenering
De Bollinger Bands gaven aan dat de volatiliteit was gekrompen sinds de banden convergeerden, op het moment van de pers. Nu de volatiliteit uit de markt is verdwenen, zal XTZ wellicht niet snel getuige zijn van een prijsschommeling.
De Awesome Oscillator onderstreepte dat er een verkoop aan de gang was. Omdat het marktmomentum echter aan het verdwijnen was, zou dit binnenkort naar de negatieve kant kunnen omslaan. Dit was een ander teken dat er meer consolidatie in de XTZ markt zou kunnen komen.
Na het doorbreken van het bovengenoemde patroon, hadden de kopers en verkopers zich ook in de markt genivelleerd. Daarom bleef de Relative Strength Index op 50 staan. De RSI zal waarschijnlijk stabiel blijven rond dit niveau, wat de zijwaartse beweging van XTZ bevestigt.
Conclusie
De XTZ markt heeft zich bewogen binnen een krappe range van $3.5 en $3.8 met een laag momentum en een markt in evenwicht. Hierdoor zou de prijs van de XTZ zich op middellange termijn kunnen stabiliseren en een prijsschommeling zou op lange termijn weg kunnen maken.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,158.57 1.49%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.20 1.12%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.56 0.79%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999551 0.09%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.403775 0.24%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104574 2.19%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.318424 1.13%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.927221 6.98%