Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Tezos, IOTA, VeChain Prijs Analyse: 23 maart

Dankzij de laatste prijsdaling van Bitcoin, was het grootste deel van de altcoin markt aan het bloeden op het moment van de pers. Maar terwijl Tezos ’s werelds grootste cryptocurrency naar beneden volgde, bleven andere alts zoals IOTA en VeChain nieuwe hoogtepunten op de grafieken registreren, ondanks een golf van correcties die op gang kwam.
Tezos [XTZ]
Bron: XTZ/USD op TradingView
Tezos, de cryptocurrency die bij het ter perse gaan op de 35e plaats stond op CoinMarketCap, is de afgelopen maanden dramatisch gedaald op de ranglijst, met altcoins zoals Theta, FTX Token, IOTA, VeChain en Aave die het allemaal hebben ingehaald op basis van market cap. Dankzij het falen van Bitcoin om een positie in de buurt van $60.000 te behouden, onderging XTZ een daling van 8,3% en een daling van 6,4%, allemaal in een tijdsbestek van slechts 4 dagen. In feite werd de genoemde correlatie ook benadrukt door een recente prijsanalyse.
De bearishness in de markt van Tezos werd onderstreept door de kracht van haar technische indicatoren, want terwijl de gestippelde markers van de Parabolic SAR boven de prijskaarsen bleven zweven, toonde het histogram van de Awesome Oscillator een opleving in negatief marktmomentum.
De altcoin was onlangs in het nieuws nadat werd gemeld dat de Franse Groupe Casino een op Tezos gebaseerde stablecoin zal lanceren.
IOTA
Bron: IOTA/USD op TradingView
In tegenstelling tot de meerderheid van de altcoin-markt, is IOTA de laatste tijd sterk gestegen op de hitlijsten, waarbij de crypto met bijna 20% is gestegen in minder dan 2 dagen. In feite handelde de altcoin opnieuw op niveaus die voor het laatst begin januari werden gezien. Bovendien ging IOTA’s recente prijsactie gepaard met een aanzienlijke stijging van het handelsvolume.
Ondanks de genoemde stijging, blijft IOTA meer dan 60% verwijderd van zijn ATH van $2,25.
IOTA’s indicatoren bevestigden de bullishness van de altcoin, want terwijl de divergentie van de Bollinger Bands een mate van inkomende prijsvolatiliteit projecteerde, werd de Relative Strength Index net onder de overbought zone waargenomen. Het is echter vermeldenswaard dat de RSI bij het ter perse gaan naar het zuiden wees.
IOTA kondigde onlangs aan dat de Chrysalis Netwerk Migratie voor de maand april.
VeChain [VET]
Bron: VET/USD op TradingView
VeChain, de altcoin die 18e staat op CoinMarketCap, noteerde tot voor kort een prijsactie die zeer tegengesteld was aan de algemene markttrend. In feite, voordat de correcties de afgelopen 24 uur begonnen, was VET aan het einde van een uptrend die de altcoin met 16% zag stijgen en een ATH op de grafieken raakte. Het was tijdens die uptrend dat AMBCrypto eerder rapporteerde over de koersprestaties van VET.
Op het moment van schrijven is de altcoin echter met meer dan 16,5% gedaald sinds de eerder genoemde ATH, waarbij de omvang van de waardevermindering ook wordt onderstreept door de indicatoren van de crypto.
Terwijl de MACD-lijn scherp afweek van de signaallijn onder het histogram, daalde de Chaikin Money Flow dramatisch richting nul.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,169.50 1.74%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.55 1.25%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.79 0.92%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.34%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.21%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402344 0.18%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.103934 2.77%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317832 0.87%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.925194 6.79%