Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Tether market cap hits $28B as stablecoins on exchanges reach a new high

De Bitcoin-prijs raakte op 6 februari opnieuw $40k, maar de grootste digitale asset kon deze weerstand niet doorbreken. De prijs trok zich onmiddellijk terug en op het moment van schrijven werd BTC verhandeld tegen $38.859. Ondanks de mislukte poging, is de prijs van BTC de afgelopen week gestegen, omdat het vertrouwen van investeerders in de digitale activa ook een piek bereikte. Er zou echter nog meer kunnen gebeuren op de Bitcoin-markt.
Omdat de spotmarkt van de meeste crypto’s actief was, was er een verhoogde, grootschalige beweging van stablecoins tussen exchanges. Volgens Whale Alert heeft Huobi in de afgelopen drie tot vier uur minstens tien transacties van elk 20 miljoen Tether[USDT] naar Bitfinex gestuurd. De aard van deze transacties is echter nog niet bekend.
Omdat grote brokken Tether van de ene exchange naar de andere verhuisden, lieten de gegevens een plotselinge stijging zien in de stablecoin-reserves van de exchanges. Deze groei van de stablecoins-voorraad van de beurzen komt overeen met de prijsactiviteit die de afgelopen week in de markt zichtbaar was.
Bron: CryptoQuant
Volgens data provider CryptoQuant, bereikten de stablecoin reserves op exchanges onlangs $7.2 miljard toen BTC ralliedde op $39k. De bovenstaande grafiek toont de plotselinge stijging van stablecoins op exchanges na 2 februari toen de reserve slechts $4,86 miljard was en de waarde van BTC dicht bij $34k lag.

Ondertussen wordt de totale stablecoin marktkapitalisatie momenteel geschat op ongeveer $40,2 miljard. Tether heeft de leiding genomen in termen van marktkapitalisatie, aangezien het onlangs $28 miljard bereikte. Bitfinex en Tether CTO, Paolo Ardoino kondigde deze mijlpaal aan in een tweet.

#Tether $USDt 28B
– Paolo Ardoino (@paoloardoino) 6 februari 2021
Gezien zijn bekendheid en bereik in de crypto kringen, heeft Tether ook gedomineerd in termen van handelsvolume. Gegevens van CoinGecko suggereerden dat het handelsvolume in stablecoins $91,8 miljard had bereikt en dat USDT alleen al goed was voor $88,3 miljard van dit volume.
Bron: CoinGecko
Het momentum in de markt leek hoog. De groeiende stablecoin reserves op exchanges is over het algemeen een bullish teken, de instroom naar exchanges gaf echter geen vergelijkbaar beeld.
Bron: CryptoQuant
Toen de prijs van Bitcoin zich terugtrok, verminderde ook de instroom naar de exchanges. Dit zou kunnen betekenen dat het koopmomentum op korte termijn was afgenomen. Aangezien de instroom een nauwkeurigere metriek was om de vraag van kopers te peilen, wees een daling erop dat er na de piek niet veel stablecoins meer naar exchanges stroomden.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,965.00 1.04%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,652.78 0.7%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.03%
  • bnbBNB (BNB) $ 327.85 1.21%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399332 0.7%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394160 0.51%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090020 2.21%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.98%