Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Synthetix zou sKRW Synths op Curve weer kunnen inschakelen om Kimchi premie te arbitreren

Het populaire DeFi protocol Synthetix zou binnenkort zijn sKRW Synth, die de koers van de Koreaanse Won volgt, opnieuw kunnen activeren.
Volgens een nieuw voorstel genaamd SIP-113, zal Synthetix de voorheen afgeschreven sKRW herintroduceren na het succes van cross-asset swaps op Curve en een aantal nieuwe curve pools die worden geïntroduceerd. In het voorstel staat ook dat de sKRW Synth aan een Chainlink Aggregator contract zal worden gekoppeld, zodra het is ingevoerd.
De vorige versie van sKRW werd verwijderd vanwege het lage volume, met als gevolg een hoge overhead voor de schuldenpool. Het huidige voorstel van Synthetix-oprichter Kain Warwick en Curve’s Andre Cronje zal cross-asset swaps op Curve mogelijk maken van sKRWETH, sKRWBTC, en mogelijk ook andere activa.

Dit is niet eens het coolste op de roadmap. Doe wat speurwerk naar mijn meest recente transacties. Er zit een leuke Synthetix verrassing tussen :p https://t.co/lWko6Lednh
– Andre Cronje (@AndreCronjeTech) 17 februari 2021

“Deze paren zouden KRW houders in staat stellen om de Kimchi premie/korting te arbitreren,” merkten Warwick en Cronje op in de genoemde blog.

Gebruikers zouden kunnen handelen vanaf exchanges die KRT hebben, Curve’s cross-asset swap kunnen gebruiken om van KRT naar BTC/ETH te gaan in grote volumes, en terug naar KRT te arbitreren. Volgens Warwick en Cronje zouden hiervoor enkele orders van grootte groter dan $100M in volume nodig zijn om deze premie te kunnen arbitreren.
Zuid-Korea heeft momenteel de hoogste penetratie van crypto-investeerders. Volgens een recent onderzoeksrapport van Messari heeft een derde van de werknemers van het land geïnvesteerd in cryptocurrencies.
De vraag naar blootstelling aan cryptomarkten is zo intens dat Zuid-Koreanen al in 2017 “kimchi”-premies tot 50% betaalden voor Bitcoin als gevolg van kapitaalcontroles en een verbod op het bedienen van buitenlanders.
Hoewel velen het huidige regelgevingsklimaat in het land als vriendelijk beschouwen, zijn veel aspecten die ermee samenhangen nog steeds onzeker, met hetzelfde onderstreept door zowel Warwick als Cronje in het eerder genoemde voorstel.
“Er worden in maart regelgevende beslissingen genomen in Zuid-Korea die specifiek verband houden met de uitspraken rond digitale activa, dus er is momenteel voorzichtigheid met betrekking tot KRW wKRW onboarding.”
Naar verluidt hebben gesprekken met Zuid-Koreaanse beurzen aangegeven dat “de belangstelling en vraag voor een dergelijk product groot zijn.”

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,870.00 1.16%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,572.84 0.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.11%
  • bnbBNB (BNB) $ 309.99 0.79%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.400756 0.15%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.04%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.374739 1.68%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092283 7.15%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.81%