Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

SEC zit er “helemaal naast” in de Ripple-zaak beweert voormalig SEC-voorzitter Mary Jo White

Ripple is in de problemen gekomen met de Securities and Exchange Commission [SEC] van de Verenigde Staten voor de verkoop van XRP aan individuele beleggers. De SEC wijzigde onlangs haar klacht om meer feitelijke details over Ripple’s leidinggevenden Brad Garlinghouse en Chris Larsen op te nemen. Terwijl de crypto-gemeenschap verdeeld blijft over de zaak, was een voormalige SEC-voorzitter Mary Jo White van mening dat de SEC “dood verkeerd” was in deze zaak.
Hoewel haar mening scheef kan lijken, kwamen White’s observaties voort uit haar ervaring als een top effectenadvocaat en een voormalige Amerikaanse procureur voor het zuidelijke district van New York. Door haar betrokkenheid bij besluitvormende instanties zoals de SEC, verklaarde White dat het tijdstip waarop de rechtszaak eind december werd aangespannen veelzeggend is. Ze benadrukte verder dat dit de tijd was tijdens de presidentsverkiezingen in de VS en dat de topambtenaren bij de SEC, zoals Jay Clayton, op het punt stonden hun functie neer te leggen.
White merkte in een interview op:
“Als voormalig advocaat en voorzitter van de SEC weet je dat als het zo lang duurt om een zaak uit te zoeken, je die waarschijnlijk niet moet aanspannen. Het is niet iets wat ik zou doen als ik de deur uitliep.”
Volgens White bevatte de klacht vernietigende beschuldigingen tegen Ripple’s leidinggevenden en schetste het een beeld van Ripple dat mensen aanzette om XRP te kopen als een speculatieve investering. White was echter, net als vele anderen in het veld, van mening dat het falen van de SEC in het bieden van duidelijkheid over het regelgevend kader voor cryptocurrencies, op zijn beurt, Ripple ertoe bracht om te proberen “een ronde pin in een vierkant gat te passen.”
De SEC-commissaris, Hester Peirce merkte onlangs ook de urgentie op om regelgeving op zijn plaats te hebben nu prominente instellingen uit de traditionele financiën deelnemen aan crypto. Peirce had opgemerkt:
“Het is niet alleen dat er al enige tijd om duidelijkheid wordt gevraagd en dat een nieuwe regering de kans brengt om een frisse blik te werpen, maar het is ook een moment waarop het lijkt dat anderen in de markt ook een frisse blik werpen.”
Hoewel de commissaris dacht dat 2021 het jaar van de regelgeving zou worden, zou de rechtszaak tussen de SEC en Ripple daar wel eens de hoofdoorzaak van kunnen zijn. De uitkomst van de rechtszaak zal volgens White echter naar verwachting al in oktober komen. Ze liet ook doorschemeren dat de twee partijen eerder tot een schikking zouden kunnen komen, die de weg vrij zou kunnen maken voor regelgeving voor Ripple en houvast zou kunnen bieden voor de overige deelnemers in de industrie.
White concludeerde:
“Je hebt schaarse middelen [als voorzitter], en je moet je plekken kiezen. Het crypto-landschap is kritiek en er is dringend behoefte aan duidelijkheid.”

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,169.50 1.74%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.55 1.25%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.79 0.92%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.34%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.21%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402344 0.18%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.103934 2.77%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317832 0.87%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.925194 6.79%