Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

SEC Thailand verduidelijkt ontwerp waarin strenge eisen voor cryptobeleggers worden voorgesteld

De Securities and Exchange Commission van Thailand heeft een regelgevingsontwerp teruggedraaid dat bepaalde eisen stelde aan investeerders om deel te nemen aan de crypto-economie. Zoals eerder de bedoeling was, vereiste het ontwerp van de SEC van Thailand vereist dat crypto-investeerders een minimumjaarinkomen van 1-miljoen-baht (ongeveer 33.000 dollar) hebben, naast andere vereisten. Dit ontwerp werd alleen voorgesteld om de gevoelens van mensen te “testen”, zoals de SEC van Thailand het stelt.
Volgens plaatselijke berichten leidde het voorstel echter binnen enkele uren na publicatie tot “een enorme golf van publieke kritiek”. Dit zou een van de redenen kunnen zijn waarom de regelgevers zelfs een live-gesprek over de aanpak van de kwestie hebben verschoven naar 3 maart. Deze hoorzitting zal drie weken eerder plaatsvinden dan de oorspronkelijke datum die was vastgesteld op 24 maart.
Veel in Thailand gevestigde cryptohandelaren en -beleggers vonden dat de in het ontwerp voorgestelde vereisten een oneerlijke stap vormden in de richting van lagere en middeninkomensgroepen in het land. De publieke oproer zette de secretaris-generaal van de Thaise SEC, Ruenvadee Suwanmongkol, ertoe aan om de beslissing om het ontwerp in te voeren aan te pakken. Zij verklaarde dat de maatregel verkeerd begrepen was:
Ik heb de criteria [in het ontwerp], die velen te streng vonden, voorgesteld om de mensen ertoe aan te zetten hun mening hierover te geven en ik heb niet de bedoeling gehad te zeggen dat dit de exacte kwalificaties zijn die zullen worden toegepast.
Er zij op gewezen dat eerder de secretaris-generaal van de SEC zei dat cryptocurrencies “hoge risico’s voor beleggers”met zich meebrengen. Ze wilde “screeningscriteria” instellen, zoals leeftijd, handelservaring en niveau van inkomsten of rijkdom, om de risico’s te beperken. Ze vergeleek de voorgestelde limieten voor crypto-gebruikers met de limieten die al bestaan voor “high-yield obligaties,” die beschikbaar zijn voor bepaalde beleggers.
Het zal interessant zijn om te kijken naar toekomstige regelgevingsvoorstellen die de Thaise autoriteiten in gedachten hebben. Vooral nu Suwanmongkol denkt dat als SEC “niets doet,” het “volledig” de verantwoordelijkheid van de regelgevers zou zijn “als beleggers verliezen op cryptocurrency.”
In de tussentijd, is het handelsvolume in crypto’s in Thailand in januari 2021 gestegen naar $2,17 miljard, van ongeveer $630 miljoen in december vorig jaar.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,169.50 1.74%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.55 1.25%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.79 0.92%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.34%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.21%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402344 0.18%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.103934 2.77%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317832 0.87%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.925194 6.79%