Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

SEC beschuldigt Ripple ervan de aandacht van de rechtbank af te leiden met “juridisch ongepaste” verdedigingen

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten is vandaag in het nieuws nadat ze Ripple opnieuw heeft teruggepakt met een motie om de verdediging van het bedrijf met betrekking tot het “Gebrek aan eerlijk proces en eerlijke kennisgeving” van de SEC te schrappen.
In een brief gericht aan rechter Torres beweert de SEC dat Ripple aansprakelijkheid voor haar niet-geregistreerde aanbiedingen probeert te ontlopen door de aandacht van de rechtbank af te leiden met een aantal bevestigende verdedigingsargumenten die allemaal zijn ondergebracht in het label “eerlijke kennisgeving”.
De procesadvocaat van de SEC en de auteur van de motie in kwestie, Jorge Tenreiro, verduidelijkte ook dat het agentschap van plan is om de komende moties van afwijzing die zijn ingediend door Ripple-oprichters Brad Garlinghouse en Chris Larsen te schrappen, door het Hof te verzoeken om een gezamenlijk briefingsschema voor hetzelfde vast te stellen.
Volgens de SEC zijn de “Fair Notice”-verdedigingen van Ripple juridisch onjuist, waarbij de regelgevende instantie beweert dat zelfs als een van de verdedigingen van Ripple correct zou blijken te zijn, het geen rechtsgeldige verdediging zou vormen tegen de SEC’s Sectie 5-claim tegen Ripple.
“Ripple stelt dat de SEC Ripple geen eerlijk proces en geen eerlijke kennisgeving heeft gegeven, omdat het SEC-personeel naar verluidt een ontmoeting heeft gehad met leidinggevenden uit de industrie en hen niet heeft verteld dat XRP een effect was,” zei Tenreiro. Hij voegde eraan toe,
“In plaats van zijn eigen verplichting te erkennen om de wet te volgen, poneert Ripple in plaats daarvan dat het SEC-personeel een verplichting heeft om deelnemers uit de industrie affirmatief te waarschuwen voor schendingen van andere deelnemers.”
Het agentschap voerde ook aan dat dit geen vereiste is dat bestaat in het rechtssysteem en dat de beweringen van Ripple in dit opzicht ongeldig zijn.
De brief in kwestie eindigde met een officieel verzoek aan de rechtbank om een datum te plannen om de uitkomst te bepalen van Ripple’s motion to dismiss versus de SEC’s motion to strike, niet later dan 30 dagen na Ripple’s reactie op deze brief.
Op het moment van schrijven hebben Ripple-bestuurders nog geen officiële verklaringen afgelegd als reactie op de meest recente opmerkingen van de SEC.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,179.15 2.29%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,170.96 3.84%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999946 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 292.92 5.87%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.05%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.386009 4.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.095847 8.05%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.307335 3.77%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.822449 4.6%