Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

SBI, India’s grootste bank, integreert JP Morgan’s blockchain-oplossing

State Bank of India, de grootste bank van het land, is vandaag in het nieuws nadat een rapport van de Economic Times onthulde dat het land zich heeft aangesloten bij het veelbesproken blockchain-betalingsnetwerk van JP Morgan. SBI’s verbintenis met JP Morgan’s Liink (niet te verwarren met LINK) zal waarschijnlijk helpen om de transactiekosten van klanten en de transactietijden van grensoverschrijdende betalingen te verlagen.
Hierdoor is de State Bank of India nu de eerste bank van het land die live gaat op het netwerk. SBI was vorig jaar de enige Indiase vertegenwoordiger voor financiële diensten op de Fortune Global 500-ranglijst en de huidige ontwikkeling zal de groei van de bank de komende jaren waarschijnlijk versnellen.
In feite is de associatie van SBI met een door blockchain aangedreven netwerk in lijn met het beleid van de regering om de potentiële voordelen van de technologie te omarmen. In de afgelopen maanden en jaren, terwijl India’s centrale bank en de regering opmerkelijk inconsistent zijn gebleven over crypto, is hun kijk op blockchain-technologie niet veel veranderd.
Volgens Venkat Nageswar, plaatsvervangend algemeen directeur bij SBI,
“We hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke digitale transformatie doorgemaakt en blijven nieuwe technologieën toevoegen om echte waarde te creëren voor de dagelijkse activiteiten.”
Nageswar voegde er verder aan toe dat SBI “uitkijkt naar een nauwere samenwerking met JP Morgan bij de implementatie en het verkennen van de toepassing als onderdeel van het netwerk om onze klanten beter van dienst te zijn.”
De bank heeft Liink geïntegreerd in al haar activiteiten, iets wat haar zal helpen betalingsgerelateerde informatie uit te wisselen met andere instellingen.
Hoewel SBI zeker de eerste Indiase bank is die zich aansluit bij Liink, zal het waarschijnlijk niet de laatste zijn, met een JP Morgan-vertegenwoordiger die onthulde dat het werkt aan het uitbreiden van zijn blockchain-aanwezigheid in het land. Na de genoemde ontwikkeling heeft de State Bank of India zich aangesloten bij 100 andere multinationale banken, die allemaal al live zijn op Liink.
Er moet echter worden opgemerkt dat SBI niet de enige Indiase bank is die blockchain-technologie omarmt. Een partnerschap tussen de Indiase Federal Bank en Ripple is al lang een gerucht, met een officiële onthulling uitgebracht door de Federal Bank die ook de ronde doet. Een paar weken geleden sloten de twee partijen een tripartiet pact met de LuLu-uitwisseling van de VAE om “real-time betalingen van de VAE naar India” te verbeteren.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,870.00 1.16%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,572.84 0.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.11%
  • bnbBNB (BNB) $ 309.99 0.79%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.400756 0.15%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.04%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.374739 1.68%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092283 7.15%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.81%