Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Ripple’s verzoeken om Bitcoin-, Ethereum-gerelateerde documenten zijn ‘overbreed’, beweert SEC

In wat de laatste ontwikkeling is in de juridische strijd tussen de SEC van de Verenigde Staten en Ripple Labs, heeft Dugan Bliss, een senior trial counsel bij de U.S. Securities and Exchange Commission, een brief geschreven aan Magistrate Judge Sarah Netburn waarin het antwoord van het agentschap wordt onderstreept op de vraag van Ripple Labs voor de productie van documenten (de “Requests”).
Volgens de eiser heeft het agentschap al meer dan 81 GB aan gegevens geproduceerd, bestaande uit 97.865 documenten en 3.911 externe e-mails, waaronder niet-geprivilegieerde en beschermde documenten, evenals respectieve documenten van derden, transcripties, dagvaardingen, externe e-mails en andere gerelateerde communicatie.
Volgens de brief heeft de SEC ermee ingestemd om de verweerders een deel van de informatie te verstrekken die zij zoeken, met inbegrip van gerelateerde e-mailcommunicaties die sleutelzinnen hebben zoals XRP of Ripple, communicatie tussen derden en negen senior personeelsleden van de SEC, evenals documenten ontvangen van de derden tijdens de onderzoeken met betrekking tot de genoemde digitale activa.
Het door de SEC voorgestelde compromis voldeed echter niet echt aan de verwachtingen van Ripple. In plaats daarvan eisten de Ripple-autoriteiten twee aanvullende documenten, a) documenten met betrekking tot Bitcoin en Ether, b) interne SEC-communicatie over XRP, Bitcoin, en Ether.
SEC-vertegenwoordigers voerden aan dat,
“…. zich simpelweg beroept op vergelijkingen met Bitcoin en Ether (of een digitaal activum als valuta bestempelt) is geen kenbare verdediging. Discovery met betrekking tot Bitcoin en Ether kan daarom geen invloed hebben op de kwesties in deze zaak of is in ieder geval niet evenredig aan de behoeften van de zaak, zoals rechter Hellerstein oordeelde in een SEC-zaak over digitale activa.”
De eerder genoemde brief beweerde verder dat de verzoeken van Ripple in de zaak “disproportioneel, overbreed en onnodig belastend” zijn.
“…. niet alleen eisen zij irrelevante ontdekking, zij eisen ook zeer belastende ontdekking, met inbegrip van voor interne documenten die een aanzienlijk privilegeonderzoek zouden vereisen.”
Volgens de SEC proberen de gedaagden “de schuld van hun eigen handelen of nalaten af te schuiven op de SEC.”

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,190.74 1.8%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,288.83 1.52%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.09 0.5%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.26%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.06%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.404691 0.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104973 1.79%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.319379 1.44%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.932725 7.43%