Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Ripple vraagt rechtbank om deze documenten onder zegel te houden; hier is waarom

In de lopende zaak van de U.S. Securities and Exchange Commission tegen Ripple Labs lijkt er geen dag voorbij te gaan zonder dat een van de partijen een nieuwe brief of een motie indient. Deze keer is het de in San Francisco gevestigde blockchainfirma in het nieuws nadat raadsman Andrew Ceresney een brief schreef aan rechter Sarah Netburn met het verzoek om een aantal van de documenten die bij haar brieven aan de SEC waren gevoegd, verzegeld te houden.

#SEC v. #Ripple #XRPCommunity Ripple’s Request that Exhibits A and B remain under seal “because they contain Ripple’s confidential, private business information ….” pic.twitter.com/QJyBUfgqBF
– James K. Filan (@FilanLaw) 25 maart 2021

Volgens Ceresney “bevatten ze vertrouwelijke, particuliere bedrijfsinformatie van Ripple en is het vermoeden van openbaarheid van documenten die uitsluitend zijn ingediend in verband met discovery-geschillen minimaal.” De raadsman voegde eraan toe,
“Alle vier documenten werden door Ripple als vertrouwelijk aangemerkt onder de voorwaarden van het door rechter Torres uitgevaardigde Protective Order. Het openbaar maken van deze documenten in dit voorlopige stadium zou de SEC in staat stellen om eenzijdig de door het beschermingsbevel geboden bescherming ongedaan te maken.”
Ceresney stelde ook dat de documenten in kwestie volgens de wet geen gerechtelijke documenten zijn, en zelfs als ze als zodanig worden geïnterpreteerd, “moet het gewicht dat aan het vermoeden van toegang wordt toegekend minimaal zijn”.
In voornoemde brief wordt ook nader ingegaan op de aard van de stukken in kwestie. De genoemde bewijsstukken omvatten een interne e-mail tussen Ripple-medewerkers waarin financiële informatie wordt besproken met een particuliere stichting, een memorandum waarin de bedrijfsstrategie van Ripple wordt uitgebreid, evenals e-mailcommunicatie tussen Ripple en een investeerder in een vroeg stadium.
De raadsman van Ripple Labs sloot de brief af met de stelling dat de toezichthouder geen eenzijdige bevoegdheid mag krijgen om vertrouwelijke documenten van Ripple openbaar te maken, waaronder documenten die de bedrijfsstrategie, fondsenwervingsplannen, juridisch advies en productontwikkeling weerspiegelen, enkel door ze bij een gerechtelijke indiening te voegen.
Het is echter vermeldenswaard dat Ceresney ook toestemming heeft gevraagd om redacties in de documenten voor te stellen, als de rechtbank oordeelt dat de documenten inderdaad openbaar moeten worden gemaakt.
Dit is niet de eerste keer dat Ripple en de SEC met elkaar overhoop liggen over welke documenten relevant zijn in deze zaak. Nog maar een paar weken geleden kwamen de persoonlijke financiën van Ripple directeuren Larsen en Garlinghouse in opspraak nadat de SEC had aangevoerd dat zij hun financiën hadden vermengd met die van Ripple Labs.
Alleen al deze week brak er een nieuw conflict uit tussen de twee over het verzoek van Ripple om de SEC te dwingen documenten te verstrekken die betrekking hebben op Bitcoin en Ether. Daarop antwoordde de SEC,
“…. simpelweg zich beroepen op vergelijkingen met Bitcoin en Ether (of het bestempelen van een digitaal actief als een valuta) is geen kenbare verdediging. Discovery met betrekking tot Bitcoin en Ether kan daarom geen invloed hebben op de kwesties in deze zaak.”
Hetzelfde zal onderwerp van gesprek zijn tijdens een telefonische conferentie die gepland staat voor 6 april.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,102.00 0.05%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,585.89 0.36%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.16%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.37%
  • bnbBNB (BNB) $ 312.01 1.67%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402840 0.41%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.379932 0.64%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.093918 8.22%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.11 0.27%