Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Ripple verwerft 40% belang in Trango om SE Azië’s ‘gefragmenteerde betalingslandschap’ aan te pakken

Ripple, de in San Francisco gevestigde blockchainfirma, is vandaag in het nieuws nadat het heeft aangekondigd dat het een belang van 40% heeft verworven in de Aziatische grensoverschrijdende betalingspionier Tranglo als onderdeel van de uitbreiding van Ripplenet’s On-Demand Liquidity (ODL) in Zuidoost-Azië.
De timing van de genoemde aankondiging is bijzonder interessant, vooral omdat het een bewijs is van het feit dat ondanks Ripple’s lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, de blockchain-betalingsprovider zijn positie op de Zuidoost-Aziatische markt blijft uitbreiden.
Tranglo, het bedrijf in kwestie, ondersteunt zakelijke betalingen, incasso’s, geldoverdrachten en mobiele oplaadbeurten en heeft vestigingen in Kuala Lumpur, Jakarta, Dubai, en Londen.
Deze overeenkomst tussen Ripple en Tranglo zal de respectieve platformen helpen om hun expertise te combineren om het zeer gefragmenteerde betalingslandschap van Zuidoost-Azië aan te pakken. Het gebrek aan een gemeenschappelijk grensoverschrijdend betalingsplatform heeft geleid tot dure omwegen bij het verzenden van betalingen tussen landen in de regio.
Volgens Ripple zal Tranglo een cruciale rol blijven spelen in het ondersteunen van bestaande betalingscorridors in de regio en zal het nieuwe ODL-corridors introduceren binnen zijn huidige netwerk. Het partnerschap betekent ook dat Ripplenet-klanten die gebruikmaken van ODL de kredietlijn van Ripple zullen kunnen benutten om werkkapitaal vrij te maken en grensoverschrijdende betalingen op te schalen naar meer markten dan ooit tevoren.
Asheesh Birla, General manager van RippleNet bij Ripple, verwelkomde de aankondiging en zei,
“Tranglo’s robuuste betalingsinfrastructuur in combinatie met hun ongeëvenaarde klantenservice en kwaliteit maakt hen een ideale partner om onze uitbreiding van On-Demand Liquidity te ondersteunen, te beginnen met de regio Zuidoost-Azië.”
Jacky Lee, Chief Executive Officer bij Tranglo, legde naar aanleiding hiervan ook een verklaring af,
“Door nauw samen te werken met Ripple en On-Demand Liquidity op nieuwe markten te introduceren, willen we die ambitie om toegankelijke en billijke financiële diensten aan te bieden aan de massa’s, verder bevorderen.”
Na de reglementaire goedkeuring van dit partnerschap, zullen Amir Sarhangi, Vice President van Product en Delivery bij Ripple, en Ripple’s Managing Director Brooks Entwistle gepland worden om toe te treden tot de raad van bestuur van Tranglo.
Trango zal niet het eerste platform zijn dat Ripplenet gebruikt voor zijn activiteiten in deze regio. Een tijdje terug, begon Azimo met het gebruik van Ripple’s On-Demand Liquidity voor snellere internationale betalingen naar de Filippijnen. Destijds had Azimo’s CEO gezegd,
“Ripple’s ODL oplossing heeft de kosten en levertijd voor grensoverschrijdende overboekingen aanzienlijk verminderd, en onze klanten zien de voordelen.”

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,870.00 1.16%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,572.84 0.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.11%
  • bnbBNB (BNB) $ 309.99 0.79%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.400756 0.15%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.04%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.374739 1.68%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092283 7.15%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.81%