Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Ripple, SEC reageren op pleidooi van XRP-houders voor interventie

Het lijkt erop dat er geen dag voorbij gaat zonder een ontwikkeling in de lopende zaak tussen de SEC en Ripple Labs.
Meer dan een week nadat John Deaton, een XRP-houder, een motie indiende om tussen te komen namens andere XRP-houders in deze zaak, hebben zowel de eisers als de gedaagden nu op hetzelfde gereageerd in afzonderlijke brieven aan Hon. Justice Analisa Torres. Onnodig te zeggen dat beide partijen met tegengestelde verklaringen en verzoeken naar buiten zijn gekomen.
Ripple Labs stemde ermee in dat de “Interveniënten moeten worden toegestaan om door te gaan met hun motie om de kwesties te verduidelijken” die onjuist zijn uitgelegd door de SEC’s gewijzigde klacht.
Volgens het in San Francisco gevestigde blockchainbedrijf zijn de zorgen van de interveniënten over het gebrek aan duidelijkheid in de zaak van de SEC “gegrond”. In zijn antwoord op de motie van Deaton voerden de verweerders ook aan dat de pogingen van SEC om de handel in XRP in de Verenigde Staten stil te leggen, zijn gebaseerd op een theorie van aansprakelijkheid die dubbelzinnig is, en misschien, opzettelijk misleidend. Het concludeerde,
“Als de SEC blijft dubben en weigert om duidelijk haar standpunt over deze kwesties kenbaar te maken, zou het belang van Interveniënten bij de uitkomst van deze rechtszaak anders kunnen zijn. Wat het standpunt van de SEC ook is, de gedaagden hebben er geen bezwaar tegen dat de tussenkomende partijen hun motie indienen op grond van Regel 24.”
Integendeel, de U.S. Securities and Exchange Commission beweerde dat een dergelijke tussenkomst “een lawine van claims en bijna-zekerheid van onnodige vertraging, complexiteit en verwarring zou veroorzaken”. In haar brief aan rechter Torres betoogde SEC dat de “verzoekers niet zouden voldoen aan de vereisten voor een interventie”, waarbij de regelgevende instantie eraan toevoegde dat rechtbanken dergelijke moties in het algemeen hebben verworpen omdat zij er al lang van overtuigd zijn dat de “SEC volledig in staat is om de belangen van beleggers adequaat te beschermen”.
Bewerend dat de consolidatie of coördinatie van claims zonder toestemming van de SEC en soevereine immuniteit een dergelijke interventie in de weg staat, besloot het agentschap zijn pleidooi met de volgende verklaring,
“Als het Hof Movants toestaat om tussen te komen, “zou het logisch zijn om alle investeerders en geïnteresseerde leden van het publiek met verschillende standpunten toe te staan om tussen te komen in de onderliggende acties.”
John Deaton, de man achter de bovengenoemde motie om tussenbeide te komen, was er snel bij om commentaar te geven op de zaak zodra de reacties werden ingediend door de twee. Hij tweette,

Ik heb niet gesproken met @Ripple of haar advocaten over wat ik heb geprobeerd te doen, hoewel sommigen van jullie hebben getweet dat ik dat zou moeten doen.
Maar de advocaten van Ripple stuurden een bericht in hun reactie. Ze lieten doorschemeren dat er misschien een rol voor ons is weggelegd, ook al is het geen interventie.
Ze schrijven: https://t.co/kiHEqPBTEF
– John E Deaton (@JohnEDeaton1) 27 maart 2021

In zijn initiële motie aan rechter Torres had Deaton beweerd dat de belangen van de XRP-houders “niet adequaat worden vertegenwoordigd” omdat de “houders van XRP niet objectief kunnen vertrouwen op de inspanningen van Ripple.”

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%