Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Ripple CEO’s motie tot afwijzing “niet gebaseerd op gezonde juridische theorie,” beweert SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft gereageerd op de laatste brief van Ripple CEO Brad Garlinghouse aan de rechtbank, een brief waarin de exec beweert dat de rechtszaak “regulatory overreach on behalf of the SEC” is.
Volgens de procesadvocaat van de SEC, Jorge G. Tenreiro, is de motie van Garlinghouse om de aanklachten tegen hem te verwerpen niet gebaseerd op een deugdelijke juridische theorie. In een concurrerende brief aan rechter Torres, betoogde hij,
“Garlinghouse is van plan de motie te gebruiken om zijn grieven tegen de SEC te ventileren, een poging die aanzienlijke tijd en middelen van de procespartij en de rechter zal verspillen.”
De regelgevende instantie blijft bij haar standpunt dat Garlinghouse hielp en bijdroeg aan de schending van de Securities Act van 1933, waarbij Tenreiro verder beweerde dat de brief van de gedaagde twee cruciale feiten niet betwistte die in de klacht van de SEC werden uitgebreid.
Het eerste is dat de CEO van Ripple meer dan 150 miljoen dollar heeft geprofiteerd van de illegale verkoop van XRP, en het tweede is dat hij zich er bewust van was dat XRP als een effect zou kunnen worden beschouwd.
Volgens de SEC wist Garlinghouse dat XRP onder SEC-onderzoek stond en nam hij een risico met betrekking tot de vraag of de SEC een handhavingsactie zou instellen om hem verantwoordelijk te houden.
“Na het verliezen van die gok, probeert Garlinghouse nu de SEC de schuld te geven voor zijn eigen wangedrag,” voegde de brief eraan toe.
De rechtszaak werd voor het eerst aangekondigd door de SEC op 22 december 2020 onder het bewind van SEC-voorzitter Jay Clayton. Hoewel de officiële rechtszaak pas in februari 2021 begon, hebben sommigen, waaronder voormalig SEC-commissaris Paul Atkins, gespeculeerd dat de pas bevestigde SEC-voorzitter de rechtszaak tegen Ripple zou kunnen intrekken wanneer hij zijn ambt aanvaardt.
Hierbij moet worden benadrukt dat SEC-commissaris Hester Peirce, een paar weken nadat de rechtszaak werd aangespannen, terwijl hij elke vermelding van Ripple of XRP ontweek, opmerkte dat handhaving niet noodzakelijk de beste manier van handelen is om juridische begeleiding te bieden.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%