Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Polkadot, Dash, Dogecoin Prijs Analyse: 24 maart

Bitcoin’s val van meer dan 57.000 dollar naar minder dan 54.000 dollar op 22 maart had een overeenkomstig effect op de altcoin-markt, een markt die een sterke correlatie deelt met de prestaties van ’s werelds grootste cryptocurrency. De prijsacties van alts zoals Polkadot, Dash, en Dogecoin leverden bewijs van hetzelfde, met de grotere markt in afwachting van BTC’s volgende grote beweging, op het moment van de pers.
Polkadot [DOT]
Bron: DOT/USD op TradingView
Polkadot, de op vijf na grootste cryptocurrency in de cryptomarkt, heeft een topsy-turvy maand achter de rug, waarbij de prijsactie van de alt dipt en inconsistent stijgt op de rug van de bewegingen van Bitcoin. Hetzelfde was ook het geval in de afgelopen 48 uur, met DOT’s daling van meer dan 9% sinds de 22e. Op het moment van schrijven was het nog te vroeg om te zeggen of er een trendombuiging mogelijk was, hoewel er enige herstelpogingen aan de gang waren.
Samen met een stijging van het handelsvolume tijdens de recente handelssessies, registreerde de Chaikin Money Flow een scherpe stijging van de kapitaalinstroom en duwde deze richting nul. Daarentegen bleven de gestippelde markeringen van de Parabolic SAR de bearishness van de heersende markt benadrukken.
Volgens rapporten zijn veel projecten die ketenoverschrijdende integratie met het Polkadot-ecosysteem mogelijk maken, de afgelopen weken in een hogere versnelling gekomen, waaronder projecten zoals REN en OCEAN.
De voornoemde correctie in prijs was voorspeld door een recente analyse. Het is echter de moeite waard om op te merken dat dit was gebaseerd op de natuurlijke prijsbeweging van DOT, in plaats van een door BTC gevoede correctie.
DASH
Bron: DASH/USD op TradingView
Dash, een van de leidende privacy-munten in de cryptomarkt, was net als DOT een van de vele alts die Bitcoin’s voorsprong nam om te dalen op de grafieken. In tegenstelling tot Polkadot, echter, stabiliseerde DASH zich na de daling op de 22e. In feite, terwijl de alt met meer dan 7,3% daalde op die dag, heeft het zich sindsdien geconsolideerd rond dat prijsniveau.
De technische indicatoren van de altcoin lieten gemengde signalen zien. Terwijl de Bollingers Bands een mate van prijsvolatiliteit op de korte termijn bleven voorspellen, mogelijk in zuidelijke richting, toonde de Awesome Oscillator een toename in positief marktmomentum.
DASH was een paar weken geleden in het nieuws nadat werd onthuld dat het een Ethereum DeFi bridge zal lanceren.
Dash’s beweging tijdens de pers was in lijn met de prijsactie die werd onderstreept door een eerdere analyse, een die sterke koopactiviteit in de DASH markt benadrukte.
Dogecoin [DOGE]
Bron: DOGE/USD op TradingView
Dogecoin, de belangrijkste meme-coin van de markt, is de afgelopen weken en maanden veel in het nieuws geweest, dankzij een reeks prijsstijgingen en -dalingen en steunbetuigingen van beroemdheden. Net als Polkadot is ook DOGE gestaag gedaald op de prijsgrafieken sinds BTC onder de $54.000 zakte, met de alt die sindsdien een depreciatie van bijna 8% registreert.
De omvang van de voornoemde correcties werd benadrukt door de indicatoren, want terwijl de MACD lijn ver onder de signaallijn stond, was de Relative Strength Index op weg naar de oversold zone.
Dankzij de eigenzinnige beweging zijn er nogal wat vragen gerezen over of en of het een goed moment is om Dogecoin te kopen. Echter, niet iedereen is opgetogen over de vooruitzichten van DOGE, met Mike Novogratz die onlangs Mark Cuban uitschold voor Dallas Mavericks’ Dogecoin beslissing.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,272.58 1.6%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,178.36 2.94%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.06%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.37 4.97%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.01%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.999609 0.09%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.385501 4.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.096633 7.18%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.309763 2.58%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.825776 3.94%