Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Nigeria: IMF spreekt steun uit voor besluit centrale bank over crypto’s

Dankzij de exponentiële groei van de cryptocurrency-markt de laatste tijd, beseffen regelgevers over de hele wereld dat ze het proces van het uitvaardigen van richtlijnen met betrekking tot crypto in hun landen misschien moeten versnellen. Terwijl sommige landen zoals de Verenigde Staten op zoek zijn naar normen rond de technologie, hebben andere landen zoals Nigeria een soort verbod aangekondigd.
In een recente update heeft de Central Bank of Nigeria [CBN] de steun gekregen van het Internationaal Monetair Fonds [IMF] voor zijn beslissing om rekeningen die handelen met crypto in het land te sluiten. Het IMF is bezorgd over cryptocurrencies, en het agentschap heeft zijn bezorgdheid duidelijk gemaakt in zijn 2020 Artikel IV IMF Staff Report voor Nigeria. Volgens het rapport is de voorzichtigheid van Nigeria’s monetaire autoriteit gerechtvaardigd vanwege de risico’s die cryptocurrencies met zich meebrengen.
In het rapport uitte Ari Aisen, de vertegenwoordiger van het IMF in Nigeria, zijn bezorgdheid over het gebruik van cryptocurrencies zoals Bitcoin, omdat deze in het verleden in verband werden gebracht met illegale activiteiten zoals het witwassen van geld en drugspraktijken.
Aisen zei,

“Het probleem met sommige van de cryptocurrencies is dat er misschien wat voorzichtigheid moet worden betracht met hun activiteiten. Het gebruik van cryptocurrencies is een punt van zorg. Dat is de reden waarom sommige centrale banken, niet alleen in Nigeria, deze zorgen hebben over wat voor soort activiteiten deze cryptocurrencies worden gezet en hoe deze activiteiten het beste kunnen worden gecontroleerd.”
Hoewel toptoezichthouders zich zorgen maken over het gebruik en de groei van Bitcoin, samen met andere cryptocurrencies, wordt de cryptomarkt in verschillende landen ook steeds populairder. Zo is Nigeria een van de populairste landen geweest op het gebied van crypto-adoptie, waarbij een verbod op crypto handelaren nu omleidt naar peer-to-peer platforms.
Bron: UsefulTulips
Verder is volgens dataleverancier UsefulTulips het P2P-volume voor Nigeria het hoogst geweest met een cijfer van 8,4 miljoen dollar. Nu de technologie steeds verder doordringt in deze regio, zal het moeilijk zijn voor de centrale bank om haar burgers te beschermen tegen of te beletten gebruik te maken van digitale activa. Regelgeving kan het land echter helpen door de soevereiniteit van zijn fiat te beschermen, terwijl het gebruik van crypto onder controle wordt gehouden.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,179.15 2.29%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,170.96 3.84%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999946 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 292.92 5.87%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.05%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.386009 4.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.095847 8.05%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.307335 3.77%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.822449 4.6%