Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

‘Niet schuldig’, pleit McAfee’s lijfwacht voor betrokkenheid bij $13M crypto-zwendel

Jimmy Gale Watson Jr., voormalig Navy Seal en lijfwacht van John McAfee, de oprichter van het populaire anti-virus software bedrijf, heeft alle beschuldigingen van betrokkenheid bij een reeks crypto-scams die naar verluidt beleggers tot 13 miljoen dollar hebben gekost, ontkend.
Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission hebben John McAfee en zijn lijfwacht beschuldigd van een regeling om McAfee’s enorme Twitter-volgers uit te buiten om openlijk cryptocurrency-aanbiedingen en digitale tokens te promoten die later werden verkocht zodra de prijs omhoog schoot als gevolg van intense promoties via zogenaamde pump-and-dump-schema’s.
Watson was ooit ook uitvoerend adviseur van het “McAfee-team”, een website die door McAfee gesteunde cryptotips verspreidt.
Een van de meest gepromote crypto’s was Docademic, gevolgd door Burstcoin, waarbij McAfee tot $105.000 per promotietweet zou hebben gevraagd. Andere crypto-activa zoals Verge, Reddcoin en Dogecoin zijn naar verluidt ook onderdeel geweest van tweets met het label “Munt van de dag” of “Munt van de week”, verspreid van december 2017 tot februari 2018.
Volgens de Amerikaanse SEC heeft McAfee ook meer dan $ 23,1 miljoen verzwegen die hij heeft verdiend voor de promotionele tweets van zeven cryptocurrency-aanbiedingen.
McAfee wordt momenteel vastgehouden in Spanje op beschuldiging van belastingontduiking. In feite werken de Amerikaanse autoriteiten actief aan het uitleveringsproces, waarbij de ondernemer naar verwachting zal worden geconfronteerd met meerdere aanklachten, waaronder de promotie van crypto-gebaseerde aanbiedingen en het niet indienen van belastingaangiften van 2014-2018.
Volgens de in Manhattan gevestigde Amerikaanse procureur Andrew Strauss,
“Het duo zou McAfee’s Twitter-account hebben gebruikt om berichten te publiceren aan honderdduizenden van zijn Twitter-volgers die verschillende cryptocurrencies aanprijzen door middel van valse en misleidende verklaringen om hun ware, op eigenbelang gerichte motieven te verhullen.”
Watson werd op 04 maart in Texas gearresteerd, waarna hij niet schuldig pleitte aan de hem voorgelezen aanklachten. Volgens zijn advocaat Arnold Spencer heeft Watson, als gedecoreerd veteraan en voormalig Navy Seal, altijd gevochten voor de rechten en vrijheden van andere burgers. Watson kijkt er nu naar uit om een aantal van die rechten in de rechtbank uit te oefenen, voegde Spencer eraan toe.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,169.50 1.74%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.55 1.25%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.79 0.92%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.34%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.21%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402344 0.18%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.103934 2.77%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317832 0.87%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.925194 6.79%