Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Morgan Stanley pleit voor Bitcoin als ‘belegbare activaklasse’

Financiële adviseurs bij Morgan Stanley’s vermogensbeheer vleugel hebben een nieuw pleidooi gehouden voor cryptocurrencies. In hun nieuwe vooruitzichten worden digitale activa gezien als een opkomende belegbare activaklasse en dat er een “drempel wordt bereikt.”
Gepend door Chief Investment Officer Lisa Shalett van Morgan Stanley en uitvoerend directeur Denny Galindo, waarschuwden de experts dat elke investering in cryptocurrencies een speculatieve investering is.
Zowel Shalett als Galindo waren echter van mening dat activa zoals Bitcoin weer een belangrijke stap betekenen in de richting van langzame omarming in plaats van regelrechte afwijzing.
De auteurs legden uit dat voor “speculatieve beleggingsmogelijkheden om te stijgen” tot het niveau van een “belegbare activaklasse” (een die vooral een rol kan spelen in gediversifieerde portefeuilles) “transformerende vooruitgang” nodig zou zijn aan beide kanten van vraag en aanbod op de markt. In het verslag wordt erop gewezen dat:
Een verstevigend regelgevend kader, verruimende liquiditeit, beschikbaarheid van producten, en groeiende interesse van beleggers – vooral onder institutionele beleggers – zijn samengekomen.
Morgan Stanley raadde beleggers aan zich te laten voorlichten en te overwegen of en hoe ze zich bloot kunnen stellen aan crypto-activa. Gezien de risico’s adviseren de auteurs een blootstelling in kleine posities in een zeer gediversifieerde vorm, “vergelijkbaar met hoe men durfkapitaalinvesteringen zou benaderen”. De auteurs schreven verder:
Onze eerste modellering, naar de geest gerepliceerd door een onlangs gepubliceerde studie van het CFA Institute, suggereert diversificatievoordelen van de lage correlatie van cryptocurrency met andere activa en dat Sharpe-ratioverbeteringen kunnen worden bereikt met posities niet groter dan 2,5%.
De Morgan Stanley executives zeiden dat ze nog overtuigd moeten worden omdat ze geloven dat de handel in munten nog in de kinderschoenen staat:
Problemen rond het vinden van echte prijsontdekking en beste uitvoering moeten nog worden aangepakt.
De auteurs stelden voor dat “gekwalificeerde investeerders” die klaar zijn om blootstelling te krijgen, beginnen met openbaar verhandelde producten, die “multi-asset” zijn en toegang krijgen tot mogelijkheden via een “durfkapitaal / private equity-investering in het blockchain-ecosysteem.”
In gerelateerd nieuws, heeft de bank ook haar financiële adviseurs in een interne memo verteld dat het toegang tot drie fondsen zou lanceren, die haar klanten de mogelijkheid bieden om bitcoin te bezitten. Van de drie fondsen zijn er twee, in de aanbieding, van Galaxy Digital, terwijl de derde een “gezamenlijke inspanning is van vermogensbeheerder FS Investments en bitcoinbedrijf NYDIG”.
Mike Novogratz, van Galaxy Digital, zei:

Galaxy is verheugd om samen te werken met Morgan Stanley, de eerste Amerikaanse bank die Wealth Management-klanten toegang biedt tot bitcoinfondsen. https://t.co/xT2SYHPOkJ
– Mike Novogratz (@novogratz) 17 maart 2021

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,965.00 1.04%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,652.78 0.7%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.03%
  • bnbBNB (BNB) $ 327.85 1.21%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399332 0.7%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394160 0.51%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090020 2.21%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.98%