Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Monero, Ethereum Classic, VeChain Prijs Analyse: 20 februari

Dankzij de overweldigende marktdominantie en het marktaandeel van Bitcoin, wordt zijn beweging vaak weerspiegeld in de prestaties van de altcoins op de markt. Toen ’s werelds grootste crypto een rangebound maakte en consolideerde, corrigeerden marktalts zoals Monero en Ethereum Classic. Toen BTC zijn uptrend hervatte, volgden deze alts echter snel.
Monero [XMR]
Bron: XMR/USD op TradingView
Monero, de leidende privacy coin in de cryptomarkt, heeft een topsy-turvy 2021 achter de rug. Terwijl XMR in januari korte stijgingen liet zien, gevolgd door scherpe dalingen, heeft de cryptocurrency in februari min of meer zijn uptrend op de grafieken weten vast te houden. Dit was ook het geval in de afgelopen week en Monero dreigde kortstondig met een trendomkering toen Bitcoin handelde binnen de $50.000-$52.000 range, het steeg al snel weer nadat Bitcoin steeg.
In feite steeg de cryptocurrency met meer dan 27% in een tijdsspanne van slechts 4 dagen.
De technische indicatoren van Monero onderstreepten de algemene bullishness van de markt, terwijl de gestippelde markers van de Parabolic SAR ruim onder de prijskaarsen lagen en de MACD-lijn boven de signaallijn uitkwam. Op de korte termijn leek de kans op een trendomkeer erg klein.
De cryptocurrency haalde onlangs de krantenkoppen nadat voorstanders van de privacy-munt Tesla hadden gelobbyd om Monero toe te voegen aan zijn betalingsopties.
Ethereum Classic [ETC]
Bron: ETC/USD op TradingView
Op het moment van schrijven leek Ethereum Classic zich goed hersteld te hebben van de zijwaartse beweging die haar prestaties kenmerkte voor het grootste deel van de afgelopen 3-4 maanden. In feite steeg ETC exponentieel op de grafieken in de laatste 10 dagen, waarbij de crypto met meer dan 100% steeg in slechts 4 dagen.
Terwijl de genoemde stijging kort daarna werd gevolgd door correcties, was ETC op het moment van de pers op weg naar een herstel met YTD rendementen van 192%.
ETC’s Bollinger Bands onderstreepten de omvang van de volatiliteit in de markt van de crypto’s, met dezelfde verwachting dat er meer zal komen op de korte termijn. Integendeel, ondanks het voornoemde herstel, gaf de Awesome Oscillator bearish signalen af.
Volgens een recente update, heeft Grayscale nu 12.28M ETC onder beheer.
VeChain [VET]
Bron: VET/USD op TradingView
VeChain, de cryptocurrency die op de 27e plaats staat in de grafieken van CoinMarketCap, bevindt zich sinds het begin van het jaar in een redelijke uptrend. De prijsbewegingen van de afgelopen week imiteerden echter die van Monero en Ethereum Classic. VET steeg ook voordat het corrigeerde, waarna het weer steeg dankzij Bitcoin’s doorbraak van $55.000.
Als gevolg van de genoemde rally, gaven VeChain’s indicatoren ook bullish signalen af. Terwijl de Bollinger Bands inkomende prijsvolatiliteit voorspelden, was de Relative Strength Index op weg naar de overbought zone om te suggereren dat kopers de controle hadden over de crypto-markt.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,975.00 0.97%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,654.34 0.55%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.23 1.02%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399816 0.68%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.04%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394913 0.85%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090218 2.27%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 4.41%