Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Moet de bull run van Ethereum nog wachten op Bitcoin?

Met de prijsdaling van Bitcoin aan het begin van de week, was het niet moeilijk voor te stellen hoe de prijs van Ethereum zou reageren. Gezien het feit dat de altcoin markt over het algemeen gebonden is aan Bitcoin dankzij de hoge correlatie, daalde de prijs van ETH sindsdien met bijna 30 procent. Maar om goed te presteren op de prijsgrafieken, heeft een munt ook de steun nodig van een sterk netwerk en het vertrouwen van zijn mijnwerkersgemeenschap.
Bron: Glassnode
Deze twee factoren voor ETH zijn op dit moment veelbelovend en geven investeerders vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van ETH. Ethereum miners zijn op dit moment redelijk winstgevend. In de afgelopen week hebben de gegevens van Glassnode aangetoond dat Ethereum transactiekosten in staat zijn geweest om een aandeel van meer dan 50% van de totale blokbeloning te behouden. Dit is slechts bij twee grote gelegenheden gebeurd, de eerste was de ‘DeFi zomer’ tussen augustus en oktober 2020, en gedurende het grootste deel van 2021.

Bron: BitInfoCharts
Hoewel de prijs de afgelopen dagen een paar prijscorrecties heeft doorstaan, blijkt uit gegevens van BitInfoCharts dat de miner fees een vrij hoge positie blijven behouden in vergelijking met de afgelopen 6 maanden.
Daarnaast blijft het netwerk van Ethereum genieten van een significant hoge hash rate. De gemiddelde dagelijkse hash rate bereikte opnieuw een ATH op 416.083.7354 GH/s en toont aan dat sterke netwerk fundamentals Ethereum blijven ondersteunen ondanks de recente prijsdip.
Bron: Glassnode
Terwijl deze veranderingen in de ETH markt plaatsvinden, ontstaan er ook nieuwe hodling patronen. Volgens gegevens verstrekt door Glassnode, bereikte het uitstroomvolume net een ATH van $46.637.330,84 en zou meer ETH in koude opslag kunnen zien die op zijn beurt in staat zal zijn om de munt te voorzien van het broodnodige bullish momentum als de verkoopdruk afneemt en accounts terug in hodl-modus gaan. Het was echter ook interessant om te zien dat adressen met meer dan 100 munten een 8-maands dieptepunt bereikten, terwijl kleine adressen met meer dan 0,1 munten een ATH van 4.147.382 bereikten – wat duidt op kleine veranderingen in de gebruikers- en investeerdersdemografie van Ethereum.
Bron: CoinMetrics
Hoewel deze aspecten van Ethereum wijzen op de mogelijkheid van een spoedig herstel en het feit benadrukken dat de recente prijsellende symptomatisch is voor de gehele altcoin markt en niet alleen specifiek voor ETH, wordt de munt nog steeds overschaduwd door de prijsbewegingen van BTC. De altcoin-markt heeft het grootste deel van haar bestaan gedanst naar de pijpen van Bitcoin en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal veranderen, zelfs niet voor activa zoals ETH die waarschijnlijk zullen blijven bewegen in de richting van BTC.
Marktgegevens van CoinMetrics benadrukten de toenemende correlatie die ETH heeft geregistreerd met BTC. De correlatie was de afgelopen maanden meerdere keren gedaald, beginnend in oktober 2020. Het verhaal is echter snel aan het veranderen met de BTC-ETH correlatie die op het moment van schrijven omhoog gaat en momenteel op 0,664 staat. Dit maakt een onafhankelijke bull run moeilijk te bereiken voor ETH en in de komende weken, en aangezien de trend onveranderd blijft, is het geen verrassing dat ETH prijsniveaus heeft geraakt in de buurt van $1,3k. Maar dankzij de bovengenoemde fundamentals die ETH op dit moment ondersteunen, is de $1.3k – $1.5k range waarschijnlijk tijdelijk en kunnen traders verwachten dat de munt in de komende maanden richting de huidige ATH zal gaan.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,003.00 1.28%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,655.23 1.22%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 329.10 1.38%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.29%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.400089 1.2%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.33%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.395489 1.02%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090587 2.37%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.46%