Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Meerkat Finance bijna $32M afgetroggeld na lancering op Binance Smart Chain

Het Meerkat Finance-project, dat gisteravond werd gelanceerd op Binance Smart Chain, is vandaag in het nieuws nadat 13,96M Binance USD [BUSD] en 73.653 BNB werden afgetapt. In feite noemen velen in de gemeenschap dit incident een “rug pull”, met bijna 32 miljoen dollar gerapporteerd te zijn verloren.
Kort daarna werd een oplichtingsverslag beschikbaar gesteld op de Binance Community pagina, een waar veel gebruikers hun staked bedragen belichtten en opriepen tot oplossingen van de populaire crypto-exchange.
Bron: Binance Gemeenschap
Hier is het vermeldenswaard dat het project eerder had beweerd dat zijn systemen waren gehackt. Bij het ter perse gaan leek de website echter niet te functioneren, waardoor de speculaties dat het om oplichterij ging sterk toenamen. De Twitter account van het project was ook verwijderd.
Interessant genoeg, volgens marktwaarnemers, was dit geen traditioneel tapijt. Volgens Twitter gebruiker @Crypto_Pen,
“…verbrandden ze LP tokens en team tokens, maar de kluizen werden ingezet en geüpgraded om hen in staat te stellen te ruggen.”
De analist beweerde ook dat ondanks dat het team het een “hack” noemt, de transacties niet tot dezelfde conclusie leiden. Hij voegde eraan toe,
“Dev die ik sprak en die ernaar keek zei dat dit te vangen zou moeten zijn door @binance vanwege de pure grootte, 13m+, geen dex die BEP aankan heeft daar genoeg LIQ voor.”
Volgens anderen kan de private sleutel van een Meerkat deployer gecompromitteerd zijn omdat het account van de oorspronkelijke deployer gebruikt werd om “het smart contract dat de vault business logic van het project bevat te wijzigen.”
Het team van Binance is al gewaarschuwd over het gestolen bedrag dat op Binance is terechtgekomen, samen met verschillende adressen van de betrokken wallets.
BSC heeft zich de laatste tijd ontpopt tot een prominente parallelle blockchain voor Binance Chain. Dankzij de congestie op het netwerk van Ethereum en de hoge tarieven, is BSC in staat geweest om verschillende nieuwe projecten en gebruikers aan boord te krijgen, waarbij BSC zichzelf positioneert als een populaire weg om DeFi diensten en DApps te bouwen.
Niettemin, in het licht van wat de grootste zwendel zou kunnen zijn die het BSC ecosysteem heeft gezien, is het moeilijk te zeggen hoe dit incident het gebruik van BSC zal beïnvloeden. Vreemd genoeg kwam de huidige ontwikkeling kort nadat het copycat project Musical beats werd stilgelegd dagen na de lancering op het platform.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,102.00 0.05%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,585.89 0.36%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.16%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.37%
  • bnbBNB (BNB) $ 312.01 1.67%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402840 0.41%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.379932 0.64%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.093918 8.22%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.11 0.27%