Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Litecoin, Cosmos, Dogecoin Prijs Analyse: 23 maart

De correlatie tussen Bitcoin en de rest van de altcoin-markt is nu al een paar dagen duidelijk. Terwijl ’s werelds grootste cryptocurrency ooit een sterke prijsstijging liet zien, zijn de afgelopen dagen, dankzij overeenkomstige dalingen in de waarde van BTC, Litecoin, Cosmos en Dogecoin allemaal gedaald op de hitlijsten.
Bitcoin’s stijgende herstel kan de sleutel zijn voor de alts van de markt om terug te klimmen naar hun eerdere hoogtepunten.
Litecoin [LTC]
Bron: LTC/USD op TradingView
De cryptocurrency die in de volksmond het zilver voor het goud van Bitcoin wordt genoemd, Litecoin staat op het moment van schrijven op de 9e plaats op CoinMarketCap. Net als BTC is ook LTC de laatste tijd het slachtoffer geweest van vlagen van volatiliteit, waarbij de prijsactie van de altcoin sinds de lokale top op de 14e zuidwaarts ging op de grafieken. Sindsdien bevindt Litecoin zich in een geleidelijke neerwaartse trend, met dezelfde onderbroken door een reeks scherpe prijsdalingen met een waarde van meer dan 5% op de 4-uurs grafiek.
Op het moment van schrijven was er echter enig herstel aan de gang, met LTC’s laatste prijskaars die groene signalen gaf.
Desondanks leunden de technische indicatoren van LTC bij het ter perse gaan in de richting van de beren. Terwijl de gestippelde markers van de Parabolic SAR ver boven de prijskaarsen stonden, was de Chaikin Money Flow onder nul, ongeacht een recente uptick. Dit benadrukte de kracht van de kapitaaluitstroom in de markt.
De altcoin was onlangs in het nieuws nadat de Litecoin Foundation onthulde dat haar MWEB nu “code compleet” is.
Cosmos [ATOM]
Bron: ATOM/USD op TradingView
Net als Litecoin is Cosmos ook aan het einde van een downtrend gekomen, nadat het een week geleden zijn lokale top in de charts bereikte. In tegenstelling tot LTC is die van ATOM echter scherper geweest, waarbij de altcoin 9,4% en 7,9% prijsdalingen noteerde in een kwestie van 60 uur. Op het moment van schrijven was de crypto terug bij af, handelend op niveaus genoteerd in de eerste week van maart en het grootste deel van februari.
De omvang van de bearishness in de markt van Cosmos werd onderstreept door de indicatoren van de alt, want terwijl de Bollinger Bands een zekere mate van prijsvolatiliteit op korte termijn in de zuidwaartse richting projecteerden, lag de MACD-lijn ver onder de signaallijn.
Een week geleden kondigde blockchainbedrijf Bison Trails aan dat het staking- en node-diensten voor Cosmos zal lanceren.
Dogecoin [DOGE]
Bron: DOGE/USD op TradingView
Dogecoin, de populairste meme-coin van de cryptomarkt, is de afgelopen weken en maanden veel in het nieuws geweest dankzij een reeks onverwachte koersstijgingen en een aantal verwachte steunbetuigingen van onder anderen Elon Musk van Tesla. Op het moment van schrijven ging DOGE echter, net als zijn mede-alt’s, richting het zuiden, met een aanzienlijke waardevermindering in de afgelopen 7 dagen alleen al.
Wat meer is, DOGE’s handelsvolumes stagneren ook, met hetzelfde ver onder de niveaus aan het begin van de maand.
Terwijl de Relative Strength Index dreigde te dalen naar de oversoldzone, toonde de Awesome Oscillator een opleving in bearish momentum, met zijn histogram dat rode signalen vertoont.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,169.50 1.74%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.55 1.25%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.79 0.92%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.34%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.21%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402344 0.18%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.103934 2.77%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317832 0.87%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.925194 6.79%