Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

KuCoin-hackers Lazarus Group veranderen nu witwasstrategie: Verslag

Een cybercriminele groep die werkt namens de Noord-Koreaanse regering wordt nu verondersteld de grootste cryptocurrency hack van 2020 te hebben georkestreerd, volgens een rapport van Chainalysis.
Bij de KuCoin-hack van 2020 werd voor 275 miljoen dollar aan crypto’s gestolen van de exchange nadat hackers toegang hadden gekregen tot de privésleutels van de hot wallet van de exchange.
De hackers, bekend als de Lazarus Group, zijn goed voor meer dan $1,75 miljard aan gestolen cryptocurrencies. Volgens experts gaan de opbrengsten van deze hacks vooral naar het kernwapenprogramma van Noord-Korea.
Volgens Chainalysis,

“We waren in staat om deze hack toe te schrijven aan Lazarus Group mede dankzij het gebruik van de KuCoin hackers van een specifieke witwasstrategie die Lazarus in het verleden vaak heeft gebruikt.”
De witwasstrategie in kwestie houdt in dat gestolen fondsen naar mixers worden gestuurd in gestructureerde betalingen van dezelfde grootte – meestal een bedrag net onder een rond getal in Bitcoin – dat hoger of lager kan zijn, afhankelijk van de grootte van het totale bedrag dat moet worden witgewassen.
Zodra de fondsen zijn gemengd, stuurt Lazarus Group de fondsen vervolgens naar OTC-makelaars op een of enkele beurzen over de hele wereld. Het rapport vervolgt,
“Dit, samen met andere bewijsstukken die we op dit moment nog niet kunnen delen, heeft ons geholpen om Lazarus Group als de daders te identificeren.”
Interessant is dat Chainalysis ook een verschuiving heeft gevonden in de witwasstrategie van de Lazarus Group. In 2020 is het gebruik van DeFi-platforms door de hackers meer dan verdubbeld, terwijl hun gebruik van exchanges is gedaald.
Bron: Chainalysis
De groep verhoogt ook het aantal unieke cryptocurrency-adressen onder zijn controle. Eind 2020 had Chainalysis zelfs meer dan 2.078 verschillende adressen geïdentificeerd die in verband worden gebracht met de groep.
Crypto-exchanges hebben de laatste tijd gewerkt aan het versterken van hun beveiligingsmaatregelen na de klacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie in augustus vorig jaar. Destijds had het Ministerie van Justitie een civiele aanklacht tot verbeurdverklaring ingediend met betrekking tot 280 accounts die in verband werden gebracht met hacks van virtuele valutahandelaren door Noord-Koreaanse actoren.

Yep, je hebt gelijk. Maar het zal moeilijker te controleren zijn. En zoals we hebben gezien bij defi, is het gebied rijp voor innovatie en zullen er waarschijnlijk rijkere en complexere strategieën ontstaan om de KYC te omzeilen.
– Alonso de Gortari (@alonsodegortari) 9 februari 2021

Op dit moment is het echter onwaarschijnlijk dat deFi platforms dit voorbeeld zullen volgen, wat betekent dat het traceren en stoppen van gestolen fondsen nog steeds een uitdaging is in het rijk van gedecentraliseerde financiering.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,169.50 1.74%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.55 1.25%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.79 0.92%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.34%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.21%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402344 0.18%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.103934 2.77%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317832 0.87%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.925194 6.79%