Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Kan men meer groei verwachten van DeFi tokens zoals YFI

Bitcoin mag dan de schijnwerpers in de cryptomarkt hebben opgeëist dankzij zijn vermogen om de ene na de andere vorige highs te overschrijden. DeFi heeft echter ook zijn eerlijk deel van de winsten gehad – een voortzetting van zijn sterke prestaties in 2020 zet zich nu voort in 2021 en als precedenten uit het verleden enig inzicht zouden bieden, dan zal het komende jaar waarschijnlijk behoorlijk veelbelovend zijn voor de DeFi sector.
In het afgelopen jaar is de totale waarde die in DeFi zit opgesloten gegroeid van meer dan $1 miljard naar ongeveer $42 miljard op het moment van schrijven. Hoewel dit slechts een benchmark kan zijn om de groei van DeFi te begrijpen, hebben individuele tokens ook een enorm succes gehad in de afgelopen paar maanden.
UNI, AAVE, SNX, MKR, & COMP – zijn allemaal gestegen op de hitlijsten en de trend zal zich waarschijnlijk voortzetten. Interessant is dat YFI relatief minder momentum en groei heeft gekend, en in de afgelopen paar dagen is het getuige geweest van een substantiële verandering in de trend.
Bron: Santiment
In het geval van YFI blijkt uit recente gegevens van Santiment dat de toegenomen activiteit van ontwikkelaars in combinatie met een daling van de munten op beurzen laat zien dat de bull-run die het token momenteel doormaakt waarschijnlijk zal aanhouden in de komende weken.

Bron: Santiment
Hoewel YFI een beetje laat was in vergelijking met andere DeFi tokens, is de stijging van 22 procent op 12 februari prijzenswaardig en toont een sterk bullish momentum. Dit plaatst de prijs van YFI nu in een vrij overgewaardeerde zone en maakt het een beetje vatbaar voor correcties, vergelijkbaar met de dip gezien direct nadat YFI zijn nieuwe ATH raakte. Sinds november 2020 is de munt volgens de gegevens van Santiment redelijk overgewaardeerd gebleven met een kleine dip tegen het einde van het afgelopen jaar.
Sindsdien heeft de prijs echter aanzienlijke steunniveaus gevestigd, en zelfs als er een correctie zou plaatsvinden in overeenstemming met precedenten uit het verleden, zal de retrace waarschijnlijk minimaal zijn.
Bron: CoinMetrics
Men kan stellen dat de groei van DeFi en tokens zoals YFI die uitblinken (qua prijs) allemaal tot op zekere hoogte hun oorsprong hebben in Bitcoin’s eigen beweging. De bull run van YFI en de stijging van Bitcoin weerspiegelden elkaar. In het geval van Bitcoin kwam het bullish momentum op de rug van berichten over Tesla die meer dan $1,5 miljard in Bitcoin investeerde.
Als de investeringen in Bitcoin toenemen, leidt de prijsstijging tot investeringsstromen naar DeFi en altcoins zoals Ethereum. Dit is ook duidelijk als we kijken naar de groei van de market cap van DeFi in het afgelopen jaar, die een stijging van gigantische proporties heeft gezien.
YFI bezet momenteel de 44e plaats in CoinMarketCap’s lijst en sinds het begin van de week is het op een enorme bull run geweest die culmineerde in het registreren van een nieuwe ATH op ongeveer $51k. Hoewel de prijs sindsdien een kleine correctie heeft ondergaan en momenteel wordt verhandeld op meer dan $45k, is het moeilijk om te beweren dat er een trendomkeer heeft plaatsgevonden, in feite lijkt YFI op dit moment ruim voldoende bullish momentum te hebben om het te ondersteunen.
De verhoogde RoI die veel DeFi projecten, waaronder YFI, laten zien kan worden beschouwd als een belangrijke kans voor veel handelaren, omdat dit iemands portefeuille dramatisch kan opkrikken en zelfs de verliezen tot op zekere hoogte kan tenietdoen die worden toegebracht door Bitcoin en Ethereum.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,003.00 1.28%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,655.23 1.22%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 329.10 1.38%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.29%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.400089 1.2%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.33%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.395489 1.02%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090587 2.37%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.46%