Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

‘Juiste cryptocurrencies’ zijn niet alleen een opslagplaats van waarde, beweert Glenn Hutchins

De oprichter van Silver Lake Partners en private equity-investeerder Glenn Hutchins is de laatste die zich uitspreekt voor cryptocurrencies, vooral die met specifieke gebruiksscenario’s. In een interview met CNBC’s Squawk Box, zei Hutchins,
“De juiste cryptocurrencies zijn meer zoals koper of platina dan goud, omdat ze use cases hebben en ze stijgen en dalen niet alleen als een opslag van waarde, maar als hun waarde in gebruik.”
Hier verwees Hutchins naar cryptocurrencies die men moet kopen en verkopen om transacties uit te voeren op NFT blockchains zoals Flow, waarbij de investeerder betoogde dat dit het gebied is waar er echte waarde is.
Interessant is dat zijn uitspraken op een bepaalde manier ook kunnen worden geïnterpreteerd als in tegenstelling tot waar de meeste beleggers zich de afgelopen weken en maanden op hebben gericht.
Prominente namen in de ruimte, zoals Michael Saylor van MicroStrategy, zijn lange tijd voorstander geweest van alleen Bitcoin als een opslagplaats van waarde. Saylor heeft in veel opzichten de basis gelegd voor publieke bedrijven die een deel van hun vermogen in Bitcoin investeren. Veel andere grote publieke bedrijven, waaronder Tesla, investeren een aanzienlijk deel van hun kasreserves in de toonaangevende cryptocurrency.
Recente rapporten hebben bevestigd dat meer dan 21 publieke bedrijven nu een hoeveelheid Bitcoin in hun kas hebben, wat neerkomt op bijna 1% van het totale Bitcoin-aanbod.

Het aantal keren dat bedrijven”#Bitcoin” noemden in hun brieven aan aandeelhouders en in hun winstverslagen: pic.twitter.com/h42bo4dVWO
– Documenting Bitcoin 📄 (@DocumentingBTC) 10 maart, 2021

Nu steeds meer openbare bedrijven hun schatkist aan Bitcoin toewijzen, zal het Bitcoin-verhaal over het bewaren van waarde naar verwachting alleen maar toenemen. Dat verhaal mag dan exclusief zijn voor Bitcoin alleen, de opmerkingen van Hutchins aan CNBC versterken alleen maar het idee dat dit niet per se een slechte zaak is.
Nu het domein van crypto zich uitbreidt met meer DeFi-protocollen en NFT’s, beginnen mainstream beleggers meer aandacht te besteden aan cryptocurrencies met gebruikscases die verder gaan dan alleen een “opslagplaats van waarde” zijn.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,003.00 1.28%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,655.23 1.22%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 329.10 1.38%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.29%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.400089 1.2%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.33%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.395489 1.02%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090587 2.37%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.46%