Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Is Ethereum aan het concurreren met Bitcoin als een opslagplaats van waarde?

De prijsvan Ethereum is in de afgelopen 24 uur met meer dan 8 procent gestegen en handelt momenteel boven het $1500 niveau. De prijsstijging komt op een moment dat Bitcoin aan een langzaam herstel bezig is. Hiermee loopt Ethereum voor op Bitcoin als het gaat om zijn herstelrun.
Wat Ethereum onderscheidt van Bitcoin, is het feit dat het niet zo zeer volatiel is als de meeste Defi-projecten en altcoins die winsten met dubbele cijfers bieden in een tijdsbestek van een paar uur, zoals – SUSHI, YFI, LINK, enz. In plaats daarvan is het een nauwe concurrent van Bitcoin, en zijn prijstrends hebben de neiging om heel dicht bij Bitcoin te liggen. ETHBTC is meestal een midden of hoge-time frame handel, waardoor het in directe concurrentie is met BTC. Net op hetzelfde moment, waar Bitcoin’s actieve adressen toenemen, hebben Ethereum’s niet-nul saldo adressen (0.1+) een ATH bereikt, gebaseerd op gegevens van Glassnode.
Bron: Glassnode
Het aantal ETH transfers of transacties op het netwerk is gedaald, echter, na het recent raken van een lokale bodem veert de prijs weer op en kan de ATH testen als er genoeg volatiliteit is. Gebaseerd op de bovenstaande grafiek van Glassnode, is in 2020 het aantal niet-nul adressen aanzienlijk toegenomen tot het een hoogtepunt bereikte. In 2021 is de groei relatief sneller.
De institutionele investeringsstroom die leidde tot een sterke stijging van de vraag naar Bitcoin, drijft nu het prijsverhaal van Ethereum aan nu Grayscale zijn ETH holdings verhoogde. Met de lancering van CME’s ETH futures, kopen meer instellingen Ethereum en voegen ze hun holdings toe, wat tegelijkertijd de vraag naar ETH 2.0 op korte termijn doet toenemen. De prijs kan in het verleden rangebound zijn gebleven, echter, ondanks de correlatie met Bitcoin is het niet langer rangebound en handelt het op $1550.
Bron: Bybt
Door de grotere correlatie met de S&P 500 kan de prijs van Bitcoin op korte termijn dalen, wanneer aandelen een sell-off meemaken, maar dat is niet het geval met Ethereum. Met Vitalik’s laatste aankondiging en instellingen die in de rij staan om Ethereum te kopen, zal de prijs waarschijnlijk de opwaartse trend voortzetten. Beleggers kunnen ETH een betere waardeopslag vinden omdat het niet dezelfde volatiliteit heeft als BTC, maar vergelijkbare rendementen biedt en CME ETH futures hebben het mainstream gemaakt voor instellingen. Ethereum 2.0’s prijsactie en rendement kunnen investeerders bewijzen dat het een betere waardeopslag is in vergelijking met Bitcoin.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,151.26 1.66%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,287.36 1.41%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.11%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.27 0.64%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402825 0.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104261 2.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317589 1.02%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.923076 6.15%