Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Indiase centrale bank beweert dat de regering haar “grote zorgen” over crypto’s deelt

De Indiase regering en toezichthouders hebben geprobeerd een stevig standpunt in te nemen over het gebruik en het aanbod van cryptocurrencies in het land. Hoewel de minister van Financiën van het land, Nirmala Sitharaman, de gemeenschap onlangs verzekerde dat de regering “gekalibreerde” maatregelen zal nemen met betrekking tot crypto, is de Reserve Bank of India er afkerig van gebleven.
Volgens berichten heeft de Reserve Bank nu “grote zorgen” geuit over cryptocurrencies die op de markt worden verhandeld en heeft zij dit aan de regering overgebracht. RBI-gouverneur Shaktikanta Das is vandaag in het nieuws nadat hij beweerde dat de regering en de RBI “toegewijd zijn aan financiële stabiliteit,” waarbij de ambtenaar toevoegde dat er geen meningsverschillen zijn tussen de centrale bank en het ministerie van Financiën over de kwestie. “We moeten nu wachten op de definitieve beslissing van het centrum over de zaak,” voegde hij eraan toe.
Crypto-enthousiastelingen in het land zijn doorzeefd met verwarring over de kwestie van crypto. Nadat de regering had aangekondigd crypto volledig te willen mijden vanwege onder meer de volatiele aard ervan, in het licht van de aanhoudende bullmarkt, verwachtten velen een zekere mate van openheid ten aanzien van Bitcoin.
Volgens Das zijn er echter “redenen om te geloven” dat de regering het eens is met de “grote zorgen” die de RBI over crypto heeft benadrukt.
Hij voegde eraan toe,
“Digitale valuta van de centrale bank is één ding. De cryptocurrencies die op de markt worden verhandeld zijn iets anders. Zowel de RBI als de regering zetten zich in voor financiële stabiliteit. We hebben bepaalde zorgen geuit over deze cryptocurrencies die op de markt worden verhandeld. We hebben de regering op de hoogte gebracht van een aantal belangrijke punten van zorg.”
Nadat het voornemen om te verbieden was aangekondigd, werd ook duidelijk dat de regering zal kijken naar een centrale bank digitale valuta. Das voegde daaraan toe dat de regering nog steeds de gevolgen voor de financiële stabiliteit van de invoering van een CBDC beoordeelt. Hij merkte op,
“Aangezien de onderliggende technologie nog in ontwikkeling is, onderzoeken we manieren voor een duidelijke, veilige en rechtszekere definitieve afwikkeling, wat het meest cruciaal is voor een veilig en efficiënt betalingssysteem.”
Ondertussen suggereren rapporten dat Indiase bedrijven nu hun crypto-bezittingen zullen moeten bekendmaken, samen met hun winsten en verliezen. Zij voegden eraan toe,

Nu moet elk Indiaas bedrijf zijn #Crypto-belangen en de winst en het verlies bekendmaken die daaruit voortvloeien.
De regering heeft deze openbaarmaking verplicht gesteld door Schedule III van de Companies Act, 2013 te wijzigen. Lees Sectie 129 om Schedule III te begrijpen.https://t.co/gnbapVWhb3
– Crypto Kanoon (@cryptokanoon) 25 maart 2021

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,190.74 1.8%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,288.83 1.52%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.09 0.5%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.26%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.06%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.404691 0.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104973 1.79%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.319379 1.44%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.932725 7.43%