Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

India’s crypto-verbod: Hoe gealarmeerd moeten Indiase Bitcoin-handelaren zijn?

De Indiase cryptocurrency-scene is momenteel in afwachting van een op handen zijnde Crypto Bill, die de toekomst van digitale activa in het land kan bepalen. De situatie is enorm verschillend van 2019, omdat het huidige wetsvoorstel ook de mogelijke ontwikkeling van een Centrale Bank Digitale Valuta omvat, ondersteund door de Reserve Bank of India (RBI).
Met veel speculatie rond de ruimte, heeft het idee van een nieuw mogelijk verbod op activa zoals Bitcoin en Ethereum een impact op de gevoelens van cryptoliefhebbers in de hele natie. In dit artikel nemen we een kijkje naar de huidige ontwikkelingen en wat voor soort uitspraak we in de nabije toekomst zouden kunnen zien.
Crypto-ontwerpwet 2021: Wat weten we?
Het verhaal begint met een positieve noot: in het Crypto-wetsvoorstel van 2021 wordt de term ‘verboden’ of ‘verbod’ niet genoemd. Het Crypto-wetsvoorstel van 2019 was getiteld “Verbod op cryptocurrency en regulering van officiële digitale valuta”, dat later door het Hooggerechtshof van India ongrondwettig werd verklaard.
Vandaar dat met het huidige wetsvoorstel de kans groter is dat de wet minder extreem zal zijn dan het vorige wetsvoorstel, maar een bepaalde vorm van handel zal mogelijk worden beperkt.

Gegevens suggereerden dat bijna $ 1 miljard aan crypto-activa momenteel wordt gehouden door 7-8 miljoen in India, wat een aanzienlijk bedrag is. Vandaar dat het Hooggerechtshof al heeft erkend dat de handel in crypto-activa wordt beschermd door de Grondwet.
Een totaalverbod zou de grondrechten om crypto’s als eigendom te houden drastisch aantasten, maar ook hier is het onduidelijk of alle cryptocurrencies onder de deken van het verbod zullen vallen.
In feite is een van de belangrijkste functionaliteiten waar de regering zich zorgen over zou kunnen maken, het nut van de INR. Er zou echter een vermijdbaar scenario kunnen zijn, aangezien een meerderheid van de mensen Bitcoin in India bezit, met als doel het opslaan van waarde, in plaats van als valuta. Het volgende deel van het verhaal is echter een beetje verontrustender.
Waarom neemt de regering de Ordinance route?

#CNBCTV18Exclusive | Govt may take the ordinance route for the banning of #Cryptocurrency & regulation of the official Digital Currency Bill. @TimsyJaipuria rapporteert pic.twitter.com/p33VSiQtKJ
– CNBC-TV18 (@CNBCTV18News) 5 februari 2021

Volgens CNBC wil de regering een ordonnantie-route nemen om de nieuwe cryptocurrency-wet aan te nemen zonder te wachten op een parlementszitting. Het kabinetssecretariaat van het ministerie van Financiën is al begonnen met de voorbereiding van de ontwerpdetails van de verordening. De regering staat achter het besluit en wil deze wet binnen een maand na goedkeuring van de verordening invoeren.
Een verordening is een grimmige route en wordt meestal alleen genomen in geval van nood. De keuze voor een verordening voor de cryptowet is enigszins verrassend, en de urgentie die de regering laat zien is zowel alarmerend als intrigerend.
Maar vooraleer op een paniekknop te drukken, is het belangrijk om geduldig te wachten tot het wetsontwerp er is, maar tot dan heeft de weg van de verordening het verdict volledig in het duister laten tasten.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,190.74 1.8%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,288.83 1.52%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.09 0.5%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.26%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.06%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.404691 0.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104973 1.79%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.319379 1.44%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.932725 7.43%